Primar din Gorj, trimis în judecată pentru că a cerut șpăgi pentru angajări

0
Publicat:

Primarul comunei Albeni, Ionuț Silviu Stan, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru infracțiuni de trafic de influență, luare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, instigare la comiterea infracțiunii de divulgare.

Primarul comunei Albeni a fost trimis în judecată pentru mită Foto: Facebook
Primarul comunei Albeni a fost trimis în judecată pentru mită Foto: Facebook

Primarul PNL se află în stare de arest preventiv.

Potrivit procurorilor, în vara anului 2018, primarul Ionuț Silviu Stan a cerut de la un martor denunțător suma de 3.000 de euro pentru a-l angaja în funcția de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare. Martorul denunțător a fost declarat admis, deși obținuse media 5,61. Primarul Stan este acuzat de procurori că a primit suma de bani anterior datei susținerii concursului.

„Inculpatul a a pretins de la asistenții medicali comunitari și asistentul social din cadrul Primăriei Albeni o sumă de bani, fătă a preciza cuantumul, lăsându-l la aprecierea acestora, pentru a întocmi deciziile de acordare a stimulentului de risc și a semna documentele înaintate Direcției de Sănătate Publică pentru finanțare, primind după încasarea stimulentului suma de 2.000 de lei“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Șpagă pentru angajarea unui buldoexcavatorist

De asemenea, primarul Stan a pretins și a primit suma de 12.000 de lei de la un candidat pentru a fi angajat în postul de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei Albeni.

Potrivit rechizitoriului În iarna anului 2020, edilul comunei Albeni a pretins suma de 4.000 de euro din care a primit 3.500 de euro de la un martor denunțător pentru a promova un concurs de șef de serviciu în cadrul Primăriei Albeni, „dispunând secretarului comisiei să-i remită martorului subiectele și rezolvarea acestora“.

Totodată, în anul 2017, primarul Stan a pretins și primit de la un martor suma de 5.500 de lei pentru angajarea soției sale pe postul de consilier agricol în cadrul Primăriei Albeni. Primarul PNL i-a determinat pe membri comisiei de concurs să remită subiectele înainte de susținerea probei scrise.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite