Prejudiciul de 3,8 milioane de lei dintr-o singură lovitură dată de Potârcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prejudiciul uriaş, în valoare de 3,8 milioane de lei, a fost produs printr-o singură tranzacţie între firmele deţinute de Ninel Potârcă şi nepotul acestuia, Toma Potârcă.

„Din cercetările efectuate până în prezent s-a stabilit că suspectul, în luna ianuarie 2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, a înregistrat în evidenţele contabile o operaţiune comercială fictivă, emisă de o altă societate comercială pe care o administra împreună cu o altă persoană. Prin această operaţiune fictivă au înregistrat în deconturile de TVA depuse la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj, suma de 3.800.000 lei, reprezentând TVA deductibil, sumă cu care, de altfel, a fost prejudiciat bugetul statului. Poliţiştii au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă şi introducerea în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a celor doi suspecţi, urmând ca astăzi, 10 noiembrie, să fie prezentaţi unităţii de parchet competente, cu propunere de arestare preventivă“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi pentru recuperarea prejudiciului.
Ninel Potârcă a fost reţiut luni seară de către poliţişti într-un dosar penal în care este acuzat de evaziune fiscală în valoare de 600.000 de lei, în care se sustrăgea de la urmărirea penală.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite