Portretul lui Brâncuşi, din Târgu-Jiu, a fost vandalizat din nou. Semne satanice desenate pe chipul artistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diferite semne satanice au apărut pe chipul lui Brâncuşi
Diferite semne satanice au apărut pe chipul lui Brâncuşi

Portretul marelui sculptor Constantin Brâncuşi aflat în Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu, Gorj, nu departe de Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului, opere pe care artistul le-a lăsat locurilor natale, a fost vandalizat de persoane încă necunoscute.

Semne satanice au fost apărut pe chipul lui Brâncuşi, cum ar fi pentagrama sau gheara pe ochi.

Poliţiştii gorjeni s-au autosesizat în legătură cu această situaţie şi încearcă să dea de urma celor care au pătat portretul lui Brâncuşi. „Poliţiştii din cadrul Politiei Municipiului Târgu-Jiu – Biroul de Investigaţii Criminale au deschis un doar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Lucrarea a mai fost vandalizată

Portretul lui Constantin Brâncuşi a fost realizat în anul 2018 în cadrul Festivalului Strad'Art care se desfăşoară în Târgu Jiu. Acesta este desenat pe peretele din spatele scenei Teatrului de Vară din Parcul Central din Târgu Jiu.

Nu este prima dată când portretul este vandalizat, dar stricăciunile au fost remediate de artiştii care au fost prezenţi la Festivalul de Artă Stradală de la Târgu-Jiu din acest an.

Portretul va fi reparat din nou

Adrian Oniga, organizatorul Strad'Art, festivalul de artă stradală de la Târgu-Jiu, a spus că astfel de acţiuni venite din partea unor tineri teribilişti sunt inevitabile pentru lucrări de acest fel şi sunt făcute ca urmare a lipsei de educaţie a acestora. 

„Este inevitabil ca astfel de lucruri să se întâmple, mai ales cu desene în spaţiul liber. Am mai văzut situaţii de acest gen şi la alte lucrări de artă stradală din diferite oraşe ale lumii. I-am scris artistului care a realizat portretul, Kero, de la Cluj, despre ceea ce s-a întâmplat şi i-am spus că o să meargă un profesor de la Liceul de Arte din Târgu-Jiu pentru a repara portretul. A mai spus că nu este supărat, deoarece nu este nicio diferenţă între ceea ce i-au făcut nişte puştani care nu gândesc şi ceea ce i-a făcut statul român de-a lungul timpului“.

Adrian Oniga a mai precizat că este nevoie de spaţii în oraşul Târgu-Jiu pentru ca tinerii care vor să picteze să aibă un loc unde să se manifeste.

Vă mai recomandăm să citiţi

Boemul Nichita Stănescu. Poetul se înconjura de oameni, la el acasă. „Îi plăcea să facă cinste şi casa era mai tot timpul plină de musafiri“

O asistentă care ar fi eliberat certificate de vaccinare false a fost reţinută de poliţişti. Femeia ar fi luat între 500 şi 1.500 lei de la pacienţi

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite