Pompierii au rămas fără apă la incendiu devastator care a distrus un cunoscut restaurant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea restaurantului a fost distrusă de un incendiu
Clădirea restaurantului a fost distrusă de un incendiu

Pompierii care au intervenit, noaptea trecută, pentru a stinge incendiul devastator care a afectat restaurantul „Fântâna lui Coşbuc“, din localitatea Băleşti, de lângă municipiul Târgu Jiu, au rămas fără apă.

Martorii au fost revoltaţi de faptul că pompierii erau prezenţi la faţa locului, dar nu puteau sî acţioneze pentru că nu aveau apă. „Nu este posibil să vină şi să stea cu furnul în mână pentru că nu are cu ce să stigă focul. Este un râu în apropiere. Nu ştiu de ce nu au luat apă de acolo“, a spus o femeie.

La faţa locului au intervenit cinci echipaje de la Târgu Jiu şi Motru. „În jurul orelor 23:35, am fost solicitati sa intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei constructii din satul Tamasesti, comuna Balesti.

Imediat, au fost direcţionate la fata locului 3 autospeciale de stingere cu apa si spuma si o autoplatforma pentru lucru la inaltimi din cadrul Detasamentului de Pompieri Tg-Jiu, echipajele de interventie constatand ca incendiul se manifesta generalizat la acoperisul constructiei, cu posibilitate de propagare la constructiile invecinate si la un depozit de cherestea aflat in imediata apropiere. Avand in vedere amploarea si pericolul evenimentului, au fost suplimentate forţele de intervenţie cu alte 3 autospeciale din cadrul subunităţilor noastre din Motru, Tismana şi Hurezani. 

Colegii nosti au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite, evitându-se propagarea acestuia la constructiile invecinate.

A ars acoperişul clădirii pe o suprafaţa de aproximativ 1300 mp, materiale textile, aparatura electronica si electrocasnica si mobilier care erau depozitate la etajul cladirii.

Prin eforturile depuse de catre colegii nostri s-a reusit lichidarea incendiului in limitele gasite fiind salvate celelalte constructii“, au anunţat reprezentanţii ISU Gorj.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime!

Incendiul se putea extinde

Incendiul se putea extinde şi la alte construcţii. „Interventia a fost una foarte dificila si contratimp din cauza faptului ca in imediata apropiere a constructiei cuprinsă de flacari nu existau surse de alimentare cu apa, alimentarea autospecialelor de interventie făcându-se de la aproximativ 3 km.

Cauza probabila a incendiului o reprezinta efectul termic al curentului electric, mai exact un cablu electric defect sau neizolat corespunzator, intr-una dintre incaperile constructiei aflandu-se mai multi consumatori electrici care erau sub tensiune“, a declarat Maria Baran, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Restaurantul se află în locul unde a fost ridicată o fântână în  memoria fiului poetului George Coşbuc care a decedat în acest loc într-un accident rutier. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite