Poliţişti au confiscat peste 100.000 de petarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii gorjeni au confiscat, ieri, peste 100.000 de petarde deţinute şi oferite spre vânzare în mod ilegal. Printre suspecţi se află şi doi tineri în vârstă de 18 ani.

Cele mai multe petarde au fost confiscate de la un adolescent în vârstă de 18 ani din comuna Bâlteni, care achiziţionase de la o firmă din Timişoara peste 96.000 de petarde, o parte dintre ele fiind comercializate prin intermediul unui site de socializare. „Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat pe M.V.L., în vârstă de 18 ani, din localitatea Bâlteni, care a achiziţionat în două tranşe de la o societate comercială din municipiul Timişoara, cantitatea de 96.420 articole pirotehnice tip petardă. O parte dintre aceste petarde au fost comercializate pe raza municipiului Târgu Jiu, prin intermediul unui cont deschis pe un site de socializare. Cu această ocazie, au fost ridicate de la tânărul de 18 ani, cantitatea de 5.280 articole pirotehnice, în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj.

Un alt tânăr în vârstă de 18 ani a fost prins în timp ce vindea mii de petarde în Piaţa 9 Mai din Târgu Jiu. „D.A.M., în vârstă de 18 ani deţinea asupra sa în vederea comercializării un număr de 14.400 bucăţi petarde ambalate în cutii a câte 60 bucăţi, fără a fi autorizat“, se arată în comunicatul Poliţiei. De asemenea, oamenii legi au confiscat de la un bărbat peste 800 de obiecte pirotehnice pe care le deţinea fără drept. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite