Peste 2000 de târgujieni nu acte de identitate valabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Publică Comunitară Locală de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu va avea un program de lucru prelungit în săptămâna premergătoare a alegerilor prezidenţiale. În momentul de faţă, peste 2000 de cetăţeni din municipiul Târgu Jiu nu au acte de identitate, iar, în aceste condiţii, cei care au împlinit vârsta de 18 ani nu pot vota.

Duminică, 2 noiembrie, atunci când se vor desfăşura alegerile prezidenţiale, Direcţia Publică Comunitară Locală de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu va lucra până la închiderea urnelor de vot, în vederea eliberării actelor de identitate. „O să adaptăm programul de lucru cu publicul în perioada premergătoare alegerilor. O să avem u program prelungit în săptămâna premergătoare alegerilor. În săptămâna 27-2 noiembrie, Direcţia Publică Comunitară Locală de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Jiu va avea un program de lucru prelungit. „În principiu cred că va fi acelaşi program ca la alegerile europarlamentare, de la 8 la 18, de luni până vineri, iar sâmbătă vom lucra de la ora 8 la 16.00, iar duminică vom lucra toată ziua de la 8 la 21,00, când se vor închide urnele de vot. Programul urmează să fie supus aprobării Consiliului Local“, a spus Dan Laurenţiu, directorul DPCLEP Târgu Jiu.  

Peste 80.000 de alegători

Pe listele electorale sunt în momentul de faţă peste 81.000 de alegători din Târgu Jiu. „La data de 15 septembrie, în momentul în care s-au tipărit listele electorale permanente, la nivelul municipiului Târgu Jiu erau înregistraţi 81.255 de persoane cu drept de vot.  Cifra va fi plus minus, având în vedere că activitatea de evidenţă este una dinamică, persoane împlinesc vârstă de 18 ani şi sunt trecute în registrul electoral permanent sau se radiază persoane care au decedat sau le-au fost interzise drepturi electorale. Cifra finală o vom afla în momentul în care se vor genera şi se vor tipări copiile listelor electorale pe care se vor vota efectiv. În principiu vor fi peste 80.000 de alegători“, a precizat Dan Laurenţiu. 

Aproape 300 de persoane din unităţile de protecţie socială şi penitenciar, în legalitate

Aproape 300 de persoane aflate în unităţile de protecţie socială şi în penitenciar au primit acte de identitate în urma acşiunilor cu „camera mobilă“: „90 de acţiuni cu camera mobilă au fost efectuate în primele nouă luni ale anului şi 299 de persoane au fost puse în legalitate. Verificăm unităţile de protecţie socială aflate în raza noastră de competenţă. Am efectuat 72 de acţiuni la aceste unităţi şi am pus în legalitate 173 de benficiari de la aceste instituţii. 100 de persoane aflate în penitenciar au primti acte de identitate“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite