Patru turişti au fost surprinşi de o avalanşă în Munţii Parâng. Un bărbat a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii sunt în stare de şoc
Turiştii sunt în stare de şoc

Patru turişti pasionaţi de drumeţii montane au fost surprinşi de o avalanşă în Munţii Parâng. Unul dintre ei a fost acoperit de zăpadă şi nu a mai putut fi salvat.

Cei patru se îndreptau către vârful Cârja, din Munţii Parâng, la o altitudine de 2.495 metri, când au fost surprinşi de o avalanşă. Doi dintre ei au fost mai expuşi, iar unul a fost acoperit de stratul de zăpadă şi nu a mai putut fi salvat.

„Erau echipaţi corespunzător cu senzori de avalanşă. Cei trei care au scăpat au încercat să-l salveze pe colegul său dar din primele informaţii acesta nu mai are semne vitale. ergeau pe creastă către vârful Cârja. Se aflau undeva la graniţa dintre judeţele Gorj şi Hunedoara. Sunt în stare de şoc“,

a precizat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. 

Elicopterul SMURD va încerca să preia victimele

În căutarea turiştilor au porit salvamontiştii din Petroşani, dar alte două echipaje de salvatori sunt pregătite să intervină. „Zona este mai apropiată de cei de la Petroşani şi pot ajunge mai repede. Sunt două echipaje de rezervă la Petroşani şi î Gorj, gata să intervină dacă va fi cazul“, a mai spus Sabin Cornoiu. 

În zonă a fost trimis şi un elicopter SMURD, pentru a prelua victimele. Sabin Cornoiu a precizat că nu se ştie dacă poate să intervină, pentru că plafonul de nori este foarte coborât. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite