Patru persoane, reţinute după ce au luat o valiză cu 30.000 de lei din casa unui bătrân, din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au fost arestaţi
Tinerii au fost arestaţi

Patru persoane au fost reţinute după ce au luat o valiză cu 30.000 de lei din casa unui bătrân, care i-a primit în curtea sa după ce au pretextat că vor să cumpere deşeuri, furtul banilor fiind reclamat de nepotul victimei, iar poliţiştii gorjeni i-au prins pe hoţi în scurt timp.

"Poliţiştii gorjeni au depistat şi reţinut patru persoane, suspectate că au sustras din locuinţa unei persoane, o importantă sumă de bani. Asupra suspecţilor au fost găsiţi banii sustraşi din imobil, aceştia fiind restituiţi părţii vătămate. La data de 11 august, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către D.N., despre faptul că bunicul său D.I., de 77 de ani, din comuna Leleşti, judeţul Gorj, a primit în curtea imobilului un grup de persoane necunoscute care, sub pretextul că vor să achiziţioneze deşeuri din material plastic, au profitat de neatenţia acestuia, au pătruns în locuinţă şi, dintr-o cameră, i-au sustras o valiză din metal în care se aflau peste 30.000 de lei", arată Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Nepotul le-a relatat poliţiştilor că hoţii au plecat spre municipiul Târgu-Jiu, cu un autoturism înmatriculat în străinătate, de culoare închisă.

Pe arterele de circulaţie din judeţ au fost instituite mai multe filtre pentru depistarea autovehiculului cu care se deplasau suspecţii, iar în jurul orei 14.00, poliţiştii care acţionau pe raza comunei Bumbeşti-Piţic au oprit un autoturism ce corespundea descrierii părţii vătămate.

La volanul autovehiculului a fost identificat M.D., de 25 de ani, din judeţul Prahova, precum şi ceilalţi suspecţi, respectiv o femeie, C.I., de 28 de ani, din comuna Şirna, judeţul Prahova şi doi bărbaţi, I.W.I., de 22 de ani şi M.G., de 33 de ani, ambii din oraşul Mizil, judeţul Prahova.

"În urma controlului efectuat asupra acestora a fost găsită suma de bani sustrasă, care a fost restituită părţii vătămate, iar cei patru suspecţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora", precizează sursa citată.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite