Pandurii, în „hora“ retrogradării, cu aportul acţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciurel şi Călinoiu au venit cu propunerea suspendării, decizie care a afectat jocul echipei
Ciurel şi Călinoiu au venit cu propunerea suspendării, decizie care a afectat jocul echipei

Echipa Pandurii este din nou în „hora“ retrogradării şi la această situaţie, susţin oamenii de fotbal, are o contribuţie importantă tocmai conducătorii clubului, acţionarii care i-au năucit pe jucători cu suspiciunile de blat pe care le invocă tot timpul.

Fotbaliştii recunosc că sunt, într-un fel, stigmatizaţi, iar peste tot li se reproşează faptul că fac blaturi. Chiar şi în unele publicaţii naţionale au apărut articole în care sunt puse sub semnul întrebării evoluţiile jucătorilor. Starea de tensiune din interiorul echipei se vede şi în jocul exprimarea jucătorilor care nu au arătat mai nimic în meciul de la Chiajna, iar, dacă va continua să joace în acest fel, Pandurii nu va mai fi nevoită să caute un stadion în alt judeţ pentru că ar putea să evolueze şi pe o arenă din Gorj, dar în a doua ligă. Atacantul Mihai Roman a recunoscut, după meciul pierdut de la Chiajna, că jucătorii sunt bulversaţi de cele întâmplate: „Noi îl aşteptăm pe domnul Pârvulescu alături de noi. S-a cunoscut în timpul meciului cu Concordia Chiajna că nu a fost alături de noi. Am fost puţin şocaţi de aceste acuzaţii. Nu am vorbit cu cei din conducere, dar am fost total surprinşi. Noi suntem curaţi, acel meci s-a jucat pe teren… Am fost peste Universitatea Cluj, noi am ratat, iar ei au reuşit să marcheze. Am ratat şi eu un penalti, în acel meci. Am încercat să schimb colţul, cu Galaţiul am tras pe dreapta şi am crezut că Veselovsky a văzut asta, aşa că am decis să dau altfel”.

Această situaţie, neimaiîntâlnită în prima ligă, a fost creată chiar de către conducătorii clubului, care au dat dovadă de amatorism sau chiar mai mult decât atât în modul de gestiona finalul de campionat şi au decis să-l suspende pe Eugen Pârvulescu din funcţia de preşedinte al clubului fără niciun fel de dovezi, doar pentru un gest de ospitalitate făcut de cei mai mulţi dintre preşedinţii de cluburi de fotbal. 

Ciurel, deranjat de întâlnirea lui Pârvulescu cu oficialii de la U Cluj

Acum, membrii Adunării Generale a Acţionarilor, în special Laurenţiu Ciurel şi Ion Călinoiu, care formează un tandem, au făcut un pas înapoi, dar s-ar putea să fie prea târziu. Ciurel, managerul privat al Complexului Oltenia, a încercat să-şi motiveze decizia, într-un interviu dat la TV Sud, dar cade din ce în ce mai mult în penibil: „Există protocol şi curtoazie. se fac acetse lucruri. Şi noi am fost trataţi la fel, însă nu a fost o singură persoană, dar a fost întreg staff-ul care s-a deplasat, poate cu alţi directori sau acţionari. Nu ştiu ce s-a discutat acolo. Aş vrea să clarificăm toate lucrurile astea, să spunem de ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat să se ajungă aşa. De asta am luat hotărârea cu o zi şi ceva înainte de meciul cu Dinamo“.

Ciurel este managerul privat al companiei de stat Complexul Energetic Oltenia, fiind numit în această funcţie de Guvernul Ponta, după ce a fost vicepreşedintele PSD Gorj. Complexul este principalul finanţator al echipei.

Călinoiu apleacă urechea la zvonuri

Ion Călinoiu, celălalt artizan a situaţiei de la Pandurii, continuă să susţină că a luat o decizie bună şi că totul a pornit de la zvonurile care existau între spectatori şi care au fost preluate de presă: „Nu s-a făcut altceva decât să se elimine suspiciunile. Din câte am văzut sunt discuţii şi la alte cluburi în privinţa unor posibile suspiciuni asupra unor jucători. Am luat măsura pentru a se elimina această suspiciune care a planat, nu de la iniţiativa Adunării Generale a membrilor fondatori şi de ce s-a auzit în lumea fotbalului în lumea spectatorilor şi telespectatorilor şi presa a preluat". 

Comisia de Integritate vine la Târgu Jiu

Primarul Florin Cârciumaru, şi el membru în AGA, a anunţat că, în această săptămână, Comisia de Integritate a Federaţiei Române de Fotbal va fi prezentă la Târgu Jiu pentru a verifica situaţia creată. 

Eugen Pârvulescu, preşedintele suspendat, spune că aşteaptă ca această situaţie să se lămurească: „Aştept şi eu să ajungă comisiile de specialitate şi să pună un verdict, indiferent dacă va fi o decizie favorabilă sau nu“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite