„Pădurea Colorată“, înnoită de artiştii plastici. „Este respectul nostru pentru natură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puieţi plantaţi în „Pădurea Colorată“
Puieţi plantaţi în „Pădurea Colorată“

Artiştii plastici din judeţul Gorj au venit în „Pădurea Colorată“, din localitatea Poienari, pentru a planta alţi arbori. În ultima perioadă, din cauza numărului mare de vizitatori, nu a mai răsărit puiet.

Artiştii care au dat viaţă proiectului conceput de Mihai Ţopescu, un artist sticlar apreciat la nivel internaţional, au venit, în urmă cu puţin timp, să planteze alţi copaci. „Pădurea Colorată“ este un proiect vizual care a constat în colorarea trunchiurilor copacilor, cu o vopsea ecologică. Proiectul ArtLand „Grădina Paradisului” a avut loc în vara anului 2017 în Pădurea Dumbrava, din satul Poienari, care face parte din comuna Baia de Fier, fiind un manifest cu privire la defrişările abuzive şi, de asemenea, o invitaţie de a redescoperi frumusul în natură.

„Fiecare artist a avut sarcină să planteze cel puţin copăcel şi a exersat simţul nostru estetic pe acesta. Mesajul nostru este că pădurea trebuie să îşi continue existenţa deoarece este cea care protejează viaţa şi o duce mai departe“, a spus Vasile Fuiorea, preşedinte Uniunii Artiştilor Plastici Gorj.

Armand Landh, un cunoscut pictor gorjen, a precizat gestul artiştilor ar putea să fie un imbold: „Fiecare locuitor al României ar trebui să facă lucrul acesta. Nu este ceva ieşit din comun. Este respectul nostru pentru natură”.

Artiştii au fost ajutaţi de către lucrătorii silvici.

„Locul acesta să fie mult mai respectat“


Mihai Topescu, cel care a creat „Pădurea Colorată“, a avut un mesaj pentru cei care vin să viziteze acest loc special: „Îmi doresc ca locul acesta să fie mult mai respectat, iar cei care vin aici să nu mai rupă, să nu mai distrugă şi nu arunce gunoaie. Mesajul pe care am dorit să îl transmiteme este chiar opusul acestor fapte negative“.
 

Mihai Ţopescu, premiat


Mihai Ţopescu a fost premiat, în anul 2017, în cadrul Galei Premiilor Uniunii Artiştilor Plastici din România,  pentru proiectul „Pădurea colorată“. Artistul gorjean a primit premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România, Secţiunea: Artă în spaţiul public - Land Art. De asemenea, anul trecut, Mihai Ţopescu a primit medalia „Meritul cultural" Clasa a III-a conferit de preşedintele Klaus Iohannis.

Vă recomandăm să mai citiţi O nouă fabrică va fi deschisă la Rovinari. Ce va produce


Locuitorii unui municipiu din Gorj vor plăti impozite mai mari din cauza unei greşeli a funcţionarilor
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite