Omul de afaceri de etnie romă Ninel Potârcă, fost candidat la preşedinţie, condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninel Potîrcă, om de afaceri de etnie romă din cartierul Meteor din Târgu Jiu şi fost candidat la preşedinţia României, a fost condamnat de Tribunalul Gorj la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Acesta a fost găsit vinovat pentru o evaziune fiscală cu un prejudiciu de 18,6 milioane de lei la bugetul de stat. La această pedeapsă se adaugă o perioadă de doi ani de interzicere a unor drepturi civile, precum dreptul de a alege şi a fi ales sau a ocupa funcţii publice. Ninel Potîrcă poate declara recurs împotriva sentinţei Tribunalului Gorj. Tot în acest proces a fost condamnt şi fratele lui Ninel Potîrcă, Toma, care a fost condamnat şi el la doi ani şi jumătate de închisoare. 

Obligat să plătească 168 milioane de lei

Instanţa de judecată l-a obligat pe Potîrcă să achite în solidat cu lichidatorul firmei sale o sumă de de 168 milioane lei: „Obligă inculpatul Potîrcă Constantin Ninel în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Siatra Prod SRL prin lichidator judiciar SP CAPIV I.P.U.R.L. Tg-Jiu la 168.512.483.955 lei rol către partea civilă ANAF Bucureşti, din care pentru suma de 106.305.186.019 lei rol în solidar cu inculpaţii Potîrcă Tănase şi Radu Dan şi pentru suma de 64.153.925.471 lei rol în solidar cu inculpatul Radu Mihalache şi partea responsabilă civilmente S.C. Silnef SRL Rm-Vâlcea, cu dobânzile şi penalităţile aferente”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite