„Omul care aduce cartea“ s-a întâlnit cu liceenii din Târgu Jiu. Ce cărţi le-a recomandat să citească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan C. Mihăilescu a fost prezent la Târgu Jiu, la o întâlnire cu liceenii gorjeni
Dan C. Mihăilescu a fost prezent la Târgu Jiu, la o întâlnire cu liceenii gorjeni

Dan C. Mihăilescu, considerat  cel mai bun cronicar literar contemporan, a participat, la „Nocturna bibliotecilor. Citadela Culturală“, care a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell“ la acţiunea .

Elevii de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ au prezentat campania „Cărţi şi condimente“, care a constat în prezentarea unui condiment care se regăseşte într-o carte şi rolul jucat în întreaga povestire. „Acest moment constă în găsirea unui condiment care regăseşte într-o carte şi rolul pe care îl joacă în toată povestirea. Eu am ales volumul «Antologia de texte ale lui Dan C. Mihăilescu», Catelul, Puşcăria, Biblioteca. Am ales scorţişoara datorită faptului că este la fel de exotică ca şi bunătatea personajului din carte“, a spus Alexandru Mihai Alexandru, elev în clasa a XI-a la CNTV. 

Mihăilescu

Lucrările lui Dan C. Mihăilescu, analizate de elevi

Elevii de la CNTV au prezentat şi analizat câteva dintre lucrările scriitorului. Dan C. Mihăilescu a trebuit să răspundă şi la câteva întrebări pregătite de liceeni. Cărturarul a spus că a avut parte de o mare surpriză: „Am avut cea mai mare surpriză din zecile de întâlniri pe care le-am avut cu elevi de liceu, pentru că a fost prima dată când nu am mai fost eu cel doctoral, să conferenţiez, ci am fost un om ultra alintat de lecturile lor.

Mihăilescu

E prima dată după zeci de an când aud şi văd cum mi se analizează cărţile. Mi-am văzut cititorii pe viu. Dacă sufăr de ceva este că prezentăm cartea ăîn fiecare zi, eu nu intru în contact cu omul“.  

Recomandările lui Dan C. Mihăilescu

Dan C. Mihăilescu a recomandat câteva cărţi care nu trebuie ratate de iubitorii de lectură, indiferent de vârstă: „Eu recomand întotdeauna marea carte a viţeii mele, careestre cea mai formativă carte pentru adolescenţi - Marguerite Yourcenar – „Memoriile lui Hadrian “, care rămâne bună pentru orice vârstă. Recomand oricui citirea jurnalului Reginei Maria. Este cel mai complex personaj din memorialistica şi poate din isoria noastră, în oglindă cu „Notele zilnice“, ale lui Alexandru Marghiloman, care pică foarte bine pe politica şi lumea de astăzi. Recomand Caietele lui Cioran, care sunt o carte de înţelepciune şi bună resemnare“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite