«Obama de Meteor» vrea regiune pentru romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninel Potârcă este supărat că a fost condamnat la închisoare
Ninel Potârcă este supărat că a fost condamnat la închisoare

Obama de Meteor vrea regiune autonomă pentru romi! Afaceristul Ninel Potârcă, preşedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi, cere înfiinţarea unei structuri teritoriale doar pentru romi.

Omul de afaceri de etnie romă este revoltat după ce Curtea de Apel Craiova l-a condamnat, în urmă cu doar câteva zile, la o pedeapsă de şase ani de închisoare cu suspendare. Ninel Potârcă, omul de afaceri de etnie romă care a candidat ca independent la preşedinţia României, cere înfiinţarea unei regiuni pentru romi. Acesta susţine că romii sunt defavorizaţi de instanţele de judecată. „Toţi romii, mai devreme sau mai târziu, primesc aceeaşi sentinţă, care nu este dreaptă. O să ne căutăm dreptatea. Poate o să ne declarăm şi noi o zonă, pentru că se tot vorbeşte de regionalizare. Poate mergem secui şi ne facem o ţară a noastră ca nu se mai poate. Suntem discriminaţi“.  

12 milioane de romi ar putea fi chemaţi să vină în Gorj

Ninel Potârcă are două propuneri pentru înfiinţarea regiunii: „Ori romii pleacă din ţară, ori ţiganii din străinătate vin în România. Mă gândesc să le transmit gorjenilor ce ar trebui să facem, pentru că nu se mai poate. Sau poate facem o regiune a romilor în Gorj în care să aducem 12 milioane de romi din afară sau să plecăm noi din România“.
Afaceristul de etnie roma, Ninel Potarca, a fost condamnat de catre Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de şase ani de executare pentru evaziune fiscală. Sentinţa nu este definitivă şi omul de afaceri a anuntat, deja, ca o va contesta. Iniţial, in acelasi dosar, Tribunalul l-a pedepsit la trei ani şi jumatate de închisoare.

 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite