O pacientă a murit pe masa de operație, în Gorj, înainte de a începe intervenția chirurgicală

0
Publicat:

O femeie în vârstă de doar 45 de ani a murit pe masa de operație, în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Decesul a survenit în urma efectuării anesteziei, ca urmare a unui stop cardio-respirator.

Pacientul a decedat pe masa de operație a Spitalului Județean de Urgență Foto: Arhivă
Pacientul a decedat pe masa de operație a Spitalului Județean de Urgență Foto: Arhivă

Tragicul eveniment a avut loc la Compartimentului de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială. Femeia a decedat la scurt timp după efectuarea anesteziei, astfel că nu s-a mai ajuns la efectuarea intervenției. 

„În data de 10 octombrie , o pacientă, în vârstă de 45 de ani, căreia urma să i se efectueze o intervenție chirurgicală de îndepărtare a unei formațiuni tumorale, în cadrul Compartimentului Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, la inițierea anesteziei, înaintea intervenției, a decedat. Pacienta a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare“, a precizat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. 

A fost stabilită cauza decesului

În urma necropsiei s-a stabilit că decesul a survenit în urma unei insuficiențe cardio  -respiratorii acute. „Un medic legist de la Serviciul de Medicină Legală Gorj a efectuat necropsia. Concluzia medicului legist a fost că moartea pacientei a fost cauzată de o insuficiență cardio respiratorie acută, consecință a unei detrese respiratorii acute. Era o pacientă cu multiple comorbidități", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Caz asemănător

Un deces asemănător a avut loc în urmă cu trei ani la Spitalul Orășenesc Bumbești Jiu, in județul Gorj. Un bărbat de 41 de ani, director la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, a murit pe masa de operație după efectuarea anesteziei. El urma să fie supus unei banele intervenții laparoscopice de colecist, dar a intrat în stop cardiac. 

Pacientul a fost intubat, ventilat mecanic, dar după circa 15 minute de la intubație au început să apară problemele, tensiunea a scăzut, frecvența cardiacă de asemenea, pacientul intrând în stop cardiac. Au fost realizate manevre de resuscitare, timp de circa o oră, însă pacientul a decedat, conform conducerii spitalului din Bumbești-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite