O gorjeancă a plătit un impozit cu monede de 50 de bani. Casiera a început să plângă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Puncioiu, 33 de ani, din comuna Cătunele, judeţul Gorj, a achitat un impozit, în sumă de 75 de lei, cu monede de câte 50 de bani.

Aceasta a vrut să protesteze în acest fel faţă de măsura popririi instituită de Primăria Cătunele pe pensia tatălui ei, pentru o serie de impozite neachitate. Tânăra a strâns monedele umblând din magazin în magazin şi s-a adresat chiar unei bănci: „Am mers la magazinele din Motru să schimb banii, la o bancă şi la alţi agenţi economici. Aşa am reuşit să strâng 75 de lei în monede de 50 de bani“, ne spune Alina Puncioiu. 

Casiera i-a promis că o să-i ofere suma dublată

Alina a mers vineri, pe 28 octombrie, la sediul Primăriei Cătunele pentru a achita o serie de impozite cu o plasă plină de monede de 50 de bani.

„Cred că monedele cântăreau cam trei kilograme. Am plătit în total impozite de 130 de lei, printre care şi un impozit de 75 de lei în monede. Când m-a văzut, casiera s-a pus pe plâns. Nu a vrut să numere. Spunea că pune ea banii din salariu şi chiar suma dublată. M-a implorat să-i spun ce sumă este. Nu am putut să fiu aşa de crudă şi i-am spus că e vorba de 75 de lei. A luat banii fără să-i mai numere. Am vrut să protestez în acest fel şi să nu se mai repete“,

povesteşte Alina Puncioiu.

Cătunele

Localnica spune că nu a fost înştiinţată

Alina Puncioiu deţine mai multe case în comuna Cătunele, lăsate în grija sa de către părinţii ei prin procură generală. Tânăra are domiciliul în satul Steic, la aproximativ un kilometru de sediul Primăriei Cătunele. În luna mai, s-a mutat într-o casă aflată în satul Valea Perilor, la doar 20 de metri de sediul primăriei, şi această locuinţă fiind pe numele acesteia, pentru că bunicul ei s-a îmbolnăvit şi nu avea cine să-l îngrijească. „Cei de la primărie ştiau că eu acolo locuiesc. În permanenţă, de cel puţin două ori pe săptămână am fost în sediul Primăriei, pentru alte probleme. Toată lumea de acolo mă cunoaşte. Bunicul meu a murit la sfârşitul lunii iulie şi a trebuit să ne ocupăm de tot. Pe data de 12 septembrie, am mers cu părinţii mei la Motru, pentru ca tatăl meu să scoată pensia, ne-am trezit cu contul gol. 30% din pensie era oprită, fără înştiinţare, fără somaţie. Tatăl meu are un stand la inimă, iar mama e înregistrată cu tensiunea 27/22, pentru că s-a născut cu inima mărită, astfel încât ar fi putut să facă un stop cardiac în faţa băncii. Voia să îşi refinanţeze anumite credit pe care le făcuse, iar acum nu mai poate, pentru că banca aplică anumite sancţiuni. Era vorba de o sumă de 12 milioane de lei, impozite acumulate pentru mai multe proprietăţi“, spune Alina Puncioiu. Aceasta precizează nu a fost de rea-credinţă şi că nu ştia că a fost somată să achite acestă sumă. Mai mult decât atât, localnica spune că nu a primit vreo înştiinţare de la primărie şi nici părinţii ei, care sunt proprietarii casei. „Am aflat ulterior că, pe 15 iulie, poştăriţa a venit şi mi-a pus o scrisoare în poarta casei de la Steic, cu toate că eu nu locuiam acolo. Nu a semnat nimeni pentru primirea scrisorii şi eu nu am găsit-o. Eu nu sunt de rea credinţă. Eu mi-am plătit la timp toate impozitele“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite