O comună din Gorj îşi cumpără dronă din bani europeni. Va fi în dotarea Poliţiei Locale pentru supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Primăria Băleşti
Sursa Primăria Băleşti

Poliţiştii locali dintr-o comună din judeţul Gorj vor fi dotaţi cu o dronă de supraveghere video, care va fi cumpărată din fondurile europene.

Poliţiştii locali din comuna Băleşti vor fi dotaţi cu o dronă de supraveghere video. 

Proiectul privind achiziţionarea de drone este finanţat prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă negociat cu Comisia Europeană). 

„Ne dorim să achiziţionăm o dronă pentru Poliţia Locală pentru supravegherea video a comunei, deoarece ne ajută în activitatea de prevenite a faptelor antisociale, dar şi de depistare a celor comite diferite ilegalităţi“, a spus primarul localităţii Băleşti, Mădălin Ungureanu.

Camerele video de supraveghere au dat deja rezultate

Primăria dispune de camere de supraveghere video care sunt montate în tot felul de locuri ascunse pentru a-i prinde pe cei care aruncă deşeuri în locuri neamenajate. 

Camerele au alimentare independentă şi au reuşit să surprindă mai multe persoane care au aruncat deşeuri în special pe malul râului Jiu, iar poliţiştii locali au reuşit să aplice sancţiuni. 

Doar primarul şi câţiva oameni apropiaţi ştiu unde sunt amplasate camerele de supraveghere video mobile, care sunt mutate în permanenţă. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Primarul unui oraş din Gorj, vizat de o anchetă a Parchetului European. Prejudiciu de 3.000.000 de euro

Tată şi fiu prinşi la volan sub efectul substanţelor psihoactive. Au fost fost reţinuţi

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite