Nu se mai primesc cereri de angajare la fabrica de cablaje auto. În primele două zile au fost depuse 6.000 de solicitări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania japoneză care va deschide o fabrică de cablaje auto în municipiul Târgu Jiu nu mai primeşte cereri de angajare, după ce în doar două zile au fost depuse aproape 6.000 de solicitări.

Fabrica va începe să funcţioneze din această primăvara, în prima etapă urmând să fie angajaţi în jur de 500 de persoane. 

„În momentul de faţă nu se mai primesc CV-uri, deoarece numărul cererilor depuse se apropie de 6.000. Sunt disponibile 1.500 – 1.800 de locuri de muncă, dar în prima fază vorbim de un număr de 500-700 de salariaţi. CV-urile vor ajunge la firmă, la Severin, unde vor fi studiate, în funcţie de pregătire, specializare şi ceea ce este nevoie. Oamenii vor fi selectaţi în vederea susţinerii interviului şi angajării“,

a spus Ion Lupulescu, cel care s-a ocupat de preluarea CV-urilor.

„Am lucrat în străinătate, dar este mai bine acasă“

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au continuat şi ieri să vină la pe platforma Rostramo pentru a depun e cereri.

„Suntem tineri şi suntem în căutarea unui loc de muncă, calificat sau necalificat. Nu contează. Am lucrat în străinătate, dar este mai bine acasă. Am lucrat în agricultură şi în construcţii în Germania, Granţa şi Spania“, a precizat Marinel Cojocaru, de 32 de ani.

Discuţii la Drobeta Turnu Severin

Reprezentaţii judeţului se vor deplasa în perioada următoare la sediul firmei din Drobeta Turnu Severin, pentru a discuta cu privire la angajările care vor fi făcute. „În perioada următoare, mă voi deplasa cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, şi cu Aurel Popescu, primarul municipiului Târgu Jiu, la sediul firmei pentru a discuta mai multe aspecte cu privire la momentul în care se vor face angajările, să le prezentăm facilităţile pe care le putem folosi ca agenţie“, a spus Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Nivelul şomajului în Gorj este de 7,41%, peste 10.200 de şomeri fiind înregistraţi, din care 3.385 sunt şomeri indemnizaţi.

Fabrica de cablaje auto va începe să funcţioneze în primăvară.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite