Narcis Răducan explică de ce încasează un salariu lunar de 8500 de euro de la Pandurii: „Aici e vorba de o afacere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Narcis Răducan, preşedintele clubului de fotbal Pandurii, a explicat de ce primeşte un salariu lunar de 8.500 de euro de la echipa gorjeană, cu mult faţă de unii jucători, deşi clubul se confruntă cu mari probleme financiare.

Narcis Răducan nu a fost afectat de criza de la Pandurii. Salariul său de 8500 de euro a rămas neschimbat, cu toate că echipa se confruntă cu mari probleme financiare şi este în pragul insolvenţei:

„E vorba de o afacere. Eu nu sunt angajat şi luat de pe drumuri. Am generat venituri de două milioane euro. Ca în orice afacere, trebuie să câştige ambele părţi. Bineînţeles că am bonusuri la aceste venituri, câştigate prin urma deciziilor mele şi prin urma gestionării situaţiei. Sigur că există şi preşedinţi care vin pe 100 euro, dar trebuie să decidă cei care îi angajează ce vor. Cu acelaşi antrenor, şi cu un lot asemănător, suntem pe primele locuri, nu suntem pe ultimul loc. N-am nimic cu domnul Prunariu, a început o reformă în timpul mandatului său, chiar a făcut unele lucruri bune de care am beneficiat şi eu la club. Mă refer pe parte administrativă. Unele, nu toate. Că pe partea sportivă nu se pricepe, asta e clar. Lumea ne judecă după rezultate la fotbal. Nu suntem la Athletic Bilbao, aici, să fim toţi din aceeaşi zonă. M-aş bucura să genereze Gorjul atâţia oameni de valoare, încât să nu mai vină nimeni de afară”.

„Am venit de la vicecampioana României“

Răducan spune că este profesionist şi că, astfel, are o altă cotă de piaţă: „Echipa s-a salvat în ultimele 3 etape, când am venit, şi au plecat 13 jucători. Dacă vrei performanţă, iei profesionişti. Sigur că un profesionist are o altă cotă de piaţă, sau un salariu mai mare decât unul care se plimbă sau nu reuşeşte să facă performanţă. Am venit de la vicecampioana României, ASA Tg-Mureş, am avut salariu mai mare ca la Tg-Jiu. ASA a fost nou-promovată şi a terminat pe locul doi”.

Pandurii nu a reuşit să vândă jucători la sume mari. Singurul transfer mai important pe care l-a realizat a fost cea a golgheterului Ioan Hora, care a plecat la o echipă din Turcia, dar pe o sumă de doar 550.000 de euro. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite