Ministrul Grigorescu, pe statul de plată al unei companii aflate în subordinea sa. Cum răspunde ministrul Energiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, secretarii de stat, dar şi alţi angajaţi ai ministerului, se află pe statele de plată ale Complexului Energetic Oltenia (CEO), pentru activitatea pe care o desfăşoară în comisiile înfiinţate la nivelul companiei energetice.

Potivit unui tabel cu avansurile de plată pe luna iulie, prezentat de către liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, în luna iulie, ministrul Grigorescu a încasat de la CEO un avans de peste 2700 de lei.

„Într-un document din luna iulie a acestui an, printre cei remuneraţi pentru comisia IPO (Ofertă Publică Iniţială) a Complexului Energetic Oltenia se mai află Corina Popescu, Georgeta Gavrilă şi Cristian Buşu, toţi secretari de stat în Ministerul Energiei, Marin Florentina-Cerasela, consilier al ministrului Energiei, Stănescu Bogdan, director în cadrul ministerului Energiei ( conform presei, membru în alte 12 CA sau AGA la companii de stat), Alexe Alexandru, expert Ministerul Energiei, Iancu Liliana, coordonator Compartimentul Resurse Umane din cadrul ministerului şi alţii. PNL Gorj a adresat o scrisoare deschisă ministrului Grigorescu prin care îi solicită să facă publice toate sumele încasate de el şi de angajaţii ministerului, pentru prezenţa în toate comisiile, CA sau AGA ale tuturor companiilor de stat“,

se arată într-o postare de pe facebook a liderului PNL Gorj, Dan Vîlceanu.

   

image

Acesta îi cere demisia ministrului, pe care îl acuză de un comportament tipic PSD. „Grigorescu, care invocă public transparentizare şi integritate şi care a declarat că susţine opinia vicepremierului Costin Borc ca prezenţa oficialilor în adunările generale ale acţionarilor din companiile de stat să nu mai fie remunerată, demonstrează că declaraţiile nu au legătură cu realitatea. PNL Gorj va aduce la cunoştinţa premierului Dacian Cioloş, practicile din cadrul Ministerului Energiei“, mai arată Vîlceanu.

Grigorescu îi acuză pe oamenii politici din Gorj de situaţia în care se află CEO

Replica ministrului Energiei, care este fiul Andrei Răzvan Grigorescu, fost secretar de stat în Guvernul Năstase, în ministerul condus de Dan Ioan Popescu, a fost dată tot pe facebook. Victor Grigorescu îi acuză pe oamenii politici din Gorj de afaceri cu CEO: „Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oară şi sunt convins că nu va fi nici ultima oară. De data asta e un lider PNL, până acum mă obişnuisem cu cei de la PSD. Ce-i drept acţiunile transpartinice nu sunt monopolul Capitalei, aşa cum nici afacerile cu companiile statului nu se fac doar la centru. Ce e însă o constantă în aceste afaceri e faptul că statul pierde mereu şi cei care plătesc sunt angajaţii obişnuiţi. Liderii politici din Gorj descoperă cu uimire că CEO e într-o situaţie financiară grea. Sigur că în calitate de afacerişti oneşti care au făcut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce să se îngrijoreze că propriile lor acte afectează compania şi angajaţii ei. Grija aceasta îi macină doar când îmbracă haina de politician. Ipocrizia îngrijorărilor politice din Gorj îmi aminteşte, ca într-un plagiat simbolic, de sfatul sulfuros de acum câţiva ani prin care ni se cerea să ne ”întărim” statul. Ei bine, da, domnilor, ne întărim companiile acum şi primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectaţi la ţeava de bani“.

Vor apărea dosare penale 

Grigorescu ameninţă că vor apărea dosare penale şi îl acuză pe Vîlceanu că a câştigat contracte de milioane cu CEO: „Cei care plâng acum de grija angajaţilor de la CEO (ca şi în alte companii din energie) sunt cam toţi responsabili de situaţia în care ne aflăm. În Oltenia se faceau afaceri dubioase de ani de zile şi nu e ca şi când nu ar fi ştiut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale şi vor apărea şi mai multe. Din păcate, un dosar penal nu se face pe vorbe, aşa cum se dau declaraţiile ipocrite. Iar în ceea ce îl priveşte pe liderul PNL care s-a trezit acum îngrijorat de situaţia de la CEO aş dori să îi transmit că pentru a ţine lecţii ai nevoie de statură morală, iar în cazul dumnealui cred că acest aspect îi lipseşte cu desăvârşire. Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acţionar au reuşit să aibă contracte de milioane cu CEO“. 

Răspuns politicianist şi populist 

Ministrul nu explică pentru ce încasează banii de la CEO, iar răspunsul său devine unul politicianist şi populist: „Angajaţilor de la CEO aş vrea să le spun că atunci când vă tremură sufletul pentru ziua de mâine, când frica e singurul lucru pe care îl simţiţi, să vă aşezaţi la o masă şi să faceţi liste cu oamenii care v-au minţit ani de zile şi care v-au furat fără ruşine, iar astăzi vă poartă de grijă. Banii familiilor dumneavoastră sunt în maşinile scumpe ale acestor politicieni şi ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educaţia copiilor dumneavoastră sunt în vile şi piscinile potentaţilor din Gorj. Viitorul dumneavoastră vă e furat de aceşti oameni“.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite