Medicul gorjean acuzat că a eliberat certificate de vaccinare anti COVID-19 false a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Ionuţ Victor Băloi a  fost arestat preventiv                                                         Foto: Facebook
Medicul Ionuţ Victor Băloi a  fost arestat preventiv                                                         Foto: Facebook

Medicului gorjean Ionuţ Victor Băloi, din comuna Padeş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către o instanţă a Judecătoriei Timişoara.

Acesta este acuzat de patru infracţiuni de fals informatic şi două fapte de complicitate la fals informatic cu privire la emiterea unor certificate de vaccinare false. 

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, privind pe inculpatul Băloi Ionuţ Victor. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Băloi Ionuţ Victor, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii continuate de fals informatic (4 acte materiale) şi a infracţiunii continuate de complicitate la fals informatic (2 acte materiale), pe o durată de 30 zile, începând cu data de 04.11.2021 până la data de 03.12.2021, inclusiv. Respinge ca neîntemeiată cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare. Pronunţată în camera de consiliu din data de 04.11.2021, ora 21:30”, se arată în minuta sentinţei Judecătoriei Timişoara.

Percheziţii cabinetul medicului şi în mai multe locuri din Gorj

Oamenii legii s-au autosesizat după ce la spital au ajuns mai multe persoane cu forme severe de COVID-19, care deţineau, totuşi, certificate de vaccinare. 

Miercuri dimineaţa, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Timiş au făcut percheziţii, la şase adrese din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Timiş, la persoane suspectate că fac parte dintr-o reţea care asigură obţinerea de certificate false de vaccinare împotriva COVID-19. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite