Medicii veterinari Ana Guţă şi Dumitru Firizam condamnaţi la închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Gorj a dat astăzi sentinţa în dosarul patronilor Lexi Star şi a celor doi medici veterinari care i-au ajutat să prejudicieze bugetul de stat.

Medicii veterinari Ana Guţă şi Dumitru Firiza au fost condamnaţi la închisoare cu executare, în timp ce patronii Lexi Star au primit pedepse cu suspendare. Ana Guţă a fost condamnată la un an de închisoare, iar Dumitru Firiza a fost primit 1,4 ani de închisoare pentru complicitate la evaziune fiscală şi fals intelectual.

Ana Guţă a fost găsită vinovată că a întocmit în fals o notă de inspecţie pentru firma Lexi Star, prin care s-a constatat, în mod fictiv, alterarea a 20 de tone de carne, cu scopul ca banii proveniţi din vânzarea cărnii să nu fie evidenţiaţi în contabilitate. De asemenea, medicul veterinar Dumitru Firiza a fost găsit vinovat de instanţa de judecată că a întocmit în numele unui coleg două certificate sanitar-veterinare.

Soţii Lupulescu, condamnaţi cu suspendare

Oamenii de afaceri Maria şi Săndel Lupulescu au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare, dar cu suspendare. Maria Lupulescu a fost condamnată pentru evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, aceasta nu a evidenţiat în contabilitate toate veniturile realizate din vânzarea produselor din carne şi preparate din carne, sustrăgându-se de la plata impozitelor şi taxelor la bugetul consolidat al statului cu suma de peste 1,3 milioane de lei, pentru care a întocmit în fals sau a folosit documente falsificate. 

Alexandru  Lupulescu a fost condamnat pentru delapidare. Acuzaţia procurorilor a fost aceea că şi-ar fi însuşit şi ar fi folosit în interes personal suma de aproape 1.500.000 lei, pe care a împrumutat-o în numele societăţii comerciale administrate, de la două persoane.

Sentinţa judecătorească poate fi atacată cu apel. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite