Medici care se ocupă de tratarea bolnavilor de COVID-19, ameninţaţi de rudele pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unii dintre medici au fost ameninţaţi de rudele pacienţilor cu COVID-19  Foto: Arhivă Adevărul
Unii dintre medici au fost ameninţaţi de rudele pacienţilor cu COVID-19  Foto: Arhivă Adevărul

O parte dintre medicii de la Secţia de Boli Infecţioase şi ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, unde sunt internaţi pacienţii care suferă de COVID-19, au primit ameninţări din partea rudelor bolnavilor.

Aparţinătorii au la dispoziţie un număr de telefon pentru a afla informaţii despre starea pacienţilor.

„Rugăm aparţinătorii să folosească un limbaj civilizat, deoarece în ultima perioadă au existat situaţii în care medicii şi personalul medical au fost jigniţi şi uneori chiar ameninţaţi verbal. Din păcate, chiar dacă ne aflăm în valul V al pandemiei de coronavirus, încă există cetăţeni care îi acuză şi îi ameninţă pe medici. Au fost situaţii în care anumiţi aparţinători au sunat pe secţie, pe linia fixă a unităţii, şi au transmis medicilor şi personalului medical mesaje greu de reprodus. În aceste secţii sunt trataţi oameni care au neapărată nevoie de îngrijire medicală, cazuri grave, pacienţi care se luptă cu boala pentru propria viaţă. Cu siguranţă aceştia nu vor ca medicii care trebuie să se concentreze pentru a îi salva, să fie jigniţi şi să fie învinovăţiţi de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea“, a transmis Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Număr de telefon pus la dispoziţia rudele

Informaţiile despre starea pacienţilor sunt transmise telefonic la un număr de telefon pus la dispoziţia rudelor. 

„Aparţinătorii legali (soţ, soţie, fiu, fiică etc - menţionat de pacient şi înscris în foaia de observaţie clinică generală întocmită de personalul medical) ai pacienţilor internaţi cu COVID-19 în Secţia Boli Infecţioase sau la Compartimentul ATI – COVID din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu (clădirea de pe strada A.I. Cuza-Pasarelă) sunt rugaţi să comunice doar prin intermediul numărului de telefon mobil de pe fiecare secţie în parte, legat de starea de sănătate a pacientului. Aparţinătorii vor discuta telefonic fie cu medicul curant, fie cu medicul de gardă. Rugăm aparţinătorii să înţeleagă că s-a stabilit un interval orar în care medicii să le poată răspunde la telefon tocmai pentru a le permite acestora să îşi facă treaba şi să îngrijească pacienţii“, a mai informat reprezentanta Spitalului Judeţean.

De comun acord cu medicii şefi de secţie, conducerea SJU Târgu-Jiu a stabilit un program orar în care aparţinătorii pot discuta telefonic despre starea rudelor internate. În ceea ce priveşte Secţia Boli Infecţioase, aparţinătorii pot suna zilnic, în intervalul orar 12,00 – 14,00, la numărul de mobil 0741.151.253. Pentru a afla care este starea de sănătate a pacienţilor internaţi la Compartimentul ATI-COVID, aparţinătorii pot suna zilnic, în intervalul orar 11,30-13,30, la numărul de mobil 0744.571.760.

„Menţionăm că în afara orelor comunicate mai sus, aceste telefoane mobile vor fi închise. Dacă în acest interval starea de sănătate a pecientului se va agrava, medicul curant sau medicul de gardă va anunţa aparţinătorul desemnat pentru comunicare în foaia de observaţie“, a precizat Mihaela Ţicleanu.

Vă recomandăm să mai citiţi

Terminarea hidrocentralelor din Defileul Jiului, pusă sub semnul întrebării. Care este motivul

Cum putem preveni apariţia herniei de disc. Sfaturile oferite de un medic specialist cu privire la activităţile permise şi încălţămintea recomandată

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite