Medic despre personalul sanitar care nu vrea să se vaccineze: „L-aş lăsa liber“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Moisescu este preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj
Mihai Moisescu este preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu, susţine că personalul medical care refuză vaccinarea anti COVID-19 nu ar mai trebui să lucreze în sistemul medical.

„Nu există ca vreun cadru medical, medic, asistentă, orice să nu se vaccineze. Eu l-aş lăsa liber. Există riscul de a-şi îmbolnăvi pacienţii. Vaccinarea nu stârpeşte virusul. Mă fereşte pe mine, cadru medical sau ca persoană, să mă îmbolnăvesc, dar nu mă opreşte pe mine să nu vă dau dumneavoastră, ca nevaccinat. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, să ne vaccinăm şi să avem grijă de sănătatea celor cu care venim în contact şi trebuie să-i protejăm. Distanţare este sfântă, igiena la fel şi purtarea măştii“, a spus medicul Mihai Moisescu la postul Impact Tv. 

„Îmi venea să-l arunc pe geam“

Medicul spune că a avut o discuţie cu un coleg care nu vrea să se vaccineze: „Când întreb un medic dacă se vaccinează şi el îmi răspunde că nu, pe motiv că nu vrea el, atunci îmi venea să-l arunc pe geam. Am avut astfel de discuţii. Nu poţi să spui aşa ceva tu, ca medic. El nu poate să vorbească de cipul pe care îl bagă Bill Gates şi alte bazaconii din astea“. 

Vaccinul, singura şansă 

Mihai Moisescu a mai precizat că vaccinul este singura şansă de a stopa pandemia: „Singura posibilitate este să nu se transmită virusul. Trebuie să se blocheze acestă transmitere. Această infecţie este imprevizibilă. Nu ştim cu se manifestă, ceea ce este foarte grav“.

Vă mai recomandăm să citiţi

Primul pacient cu COVID-19 din România s-a reinfectat cu SARS-CoV-2. Tânărul se află în Germania

Pandemia a lovit tradiţia căsătoriilor la Poarta Sărutului. Doar o pereche îşi va uni destinele în faţa operei lui Brâncuşi

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite