Medic condamnat la trei ani de închisoare, după moartea unei paciente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Braia, medic de la Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă.

În urmă cu şase ani, pacienta Raluca Tulic, în vârstă de 17 ani, a murit după ce i s-au administrat antibiotice fără să i se facă un test alergenic. Adolescenta fusese internată cu diagnosticul amigdalită, însă a suferit un şoc anafilactic. De asemenea, Carmen Braia nu mai are voie să profeseze timp de trei ani. În acelaşi caz, asistenta Mariana Luminiţa Ionicioiu a primit pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru fals, deoarece a făcut o serie de modificări în fişele clinice.

Despăgubiri de peste 400.000 de euro

Prin aceeaşi sentinţă, firma de asigurare a fost obligată să achite despăgubiri de peste 400.000 de euro către părinţii adolescentei:

„Obligă în solidar: SC Asigurare Românească Asirom Vienna Insurance Group SA, cu sediul în Bucureşti , str B-dul Carol I, nr. 31-33, sector 2 şi Societatea de Asigurare –Reasigurare Astra SA prin lichidator KPMG Restructuring SPRL, cu sediul în Bucureşti Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, nr. 69-71, sector 1, la: - 20.000 lei reprezentând prejudiciul material, către părţile civile Tulic Radu şi Tulic Elisabeta; -400.000 euro( echivalentul în lei la data efectuării plăţii), daune morale către părţile civile Tulic Radu şi Tulic Elisabeta. - la 10.000 euro (echivalentul în lei la data efectuării plăţii), daune morale către partea civilă Tulic Ioana“.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri