Medic chirurg, audiat de procurori pentru infracţiuni de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Neaţă este audiat de procurori
Gheorghe Neaţă este audiat de procurori

Medicul chirurg Gheorghe Neaţă, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, este audiat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Acuzaţiile care i se aduc vizează comiterea unor infracţiuni de corupţie, printre care cea de luare de mită. 

În această dimineaţă a avut loc o descindere a oamenilor legii la Secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, acolo unde medicul îşi desfăşoară activitatea. 

Gheorghe Neaţă a fost, o perioadă, director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, şi consilier judeţean din partea PNL.

Găsit vinovat de un caz grav de malpraxis

Medicul chirurg a fost implicat într-un caz de malpraxis, fiind obligat de instanţa de judecată să plătească despăguburi . 

în anul 1999, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat pe viaţă. Ion Milconiu a venit la spital şi a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenţia a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist.

După operaţie, pacientul a rămas paralizat, fiind imobilizat la pat. Medicii legişti au constatat că rahianestezia a fost făcută necorespunzător şi aceasta a fost cauza paraliziei. Ion Milconiu a făcut plângere penală împotriva medicului Neaţă. Medicul chirurg a fost obligat în cele din urmă  să-i plătească pacientului despăgubiri de 800 de milioane de lei vechi şi achitarea unei rente viagere de câte trei milioane de lei vechi pe lună.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri