Lucrările la drumul de „centură“ al municipiului Târgu Jiu, reluate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările trebuie să se finalizeze până la sfârşitul anului 2022                                 Foto: DRDP Craiova
Lucrările trebuie să se finalizeze până la sfârşitul anului 2022                                 Foto: DRDP Craiova

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova au anunţat că s-au reluat lucrările de construcţie a variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu.

DRDP Craiova a anuţat ce lucrări vor fi efectuate în această perioadă.

„În această perioadă Antreprenorul efectuează următoarele tipuri de lucrări: la km 14+300 ; zid cu parament vertical tip MacRes; la km 12+500 până la km 11 umplutură în terasamente; la pasajul de la km 10+045 betonarea radierului la culeea 2; la km 8+500 pernă de balast tip 1; la km 7+500 extraexcavatie în argilă; la km 3+666 execuţie drum tehnologic; la km 2+750 dreapta umplutură de consolidare în parcare.

Au fost finalizate lucrările de montare a parapetelui metalic pe podurile şi pasajele de pe zona de Vest“, se arată într-un comunicat al DRDP Craiova.

Şanse minime ca drumul să fie finalizat la termenul din contract

Lucrările de construcţie sunt realizate de către societatea italiană Secol. Valoarea contractului este de 207.000.000,00 lei fără TVA.

Lucrarea trebuie finalizată, conform termenilor contractuali, până la sfârşitul acestui an, dar sunt şanse minime ca acest lucru să se întâmple. Traseul are o lungime de 20 de kilometri, iar banii sunt asiguraţi din fonduri europene. Varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu ar fi trebuit să fie gata încă din luna octombrie a anului 2016.

Prima companie care a câştigat licitaţia, tot societate italiană, nu a reuşit să respecte graficul de lucrări şi s-a ajuns la rezilierea contractului.

Vă recomandăm să mai citiţi

Salvamont România, despre transportul prioritar la intervenţiile de urgenţă: „De cinci ani, legea stă la Parlament“

Reacţia antrenorului Edi Iordănescu la atacurile lui Marin Condescu, fostul preşedinte de la Pandurii Târgu Jiu

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite