Localitățile din România care participă la competiția „Cel mai frumos sat din lume“. Printre ele, Polovragi-Gorj

0
Publicat:

Cinci localități din România participă la competiția mondială pentru „Cel mai frumos sat din lume“, care se desfășoară sub egida Organizației Mondiale a Turismului. Printre ele, este și comuna Polovragi, din județul Gorj.

Comuna Polovragi este un loc pitoresc Foto: Ana Maria Caralicea
Comuna Polovragi este un loc pitoresc Foto: Ana Maria Caralicea

Propunerile au fost făcute de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Comuna Polovragi, din județul Gorj, participă la acest concurs.

„A fost selecție făcută la nivel național cu privire la destinații rurale care îmbrățișează turismul ca motor de dezvoltare și noi oportunități pentru locuri de muncă și venituri, păstrând și dezvoltând valorile și produsele comunitare. În urma evaluării la nivel național, România participă cu cinci propuneri: Polovragi, din Gorj, Eibenthal, din Mehedinți, Gura Siriului, din județul Buzău, Biertani, din Sibiu, și Ciocănești, din Suceava. Propunerile au fost selectate de o echipă de specialiști din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului“, a spus Andreea David, președintele Asociația de Dezvoltare Locală și Parteneriat Local Polovragi.

Potrivit acesteia, rezultatele acestei competiții vor fi cunoscute în ultima parte a anului.

Atracțiile din comuna Polovragi

În Polovragi se află peștera lui Zamolxes, care a fost vizitată de la începutul anului și până în prezent, de aproximativ 45.000 de persoane, fiind unul dintre cele mai vizitate locuri din județul Gorj. În peșteră viețuiesc numeroși lilieci, care sunt protejați de lege. Șapte-opt specii de lilieci trăiesc în peșteră, dar dominant este liliacul cu potocoavă. Traseul de vizitare are o lungime de aproximativ 800 de metri. Lungimea totală a peșterii este de aproximativ zece kilometri. 

Tot în această localitatea se află Mănăstirea Polovragi, ctitorită în jurul anului 1.500. În fața mănăstirii a fost amenajată în ultimii ani op expoziție în aer liber de sculptură dacică, pentru că pe un platou aflat chiar deasupra peșterii se află o cetate dacică. De asemenea, în Polovragi se află rezervația Cheile Oltețului, considerat cel mai îngust canion din Europa, care separă Munții Parâng de Munții Căpățânii. 

Cheile Oltețului reprezintă cel mai îngust canion din Europa Foto: Arhivă Adevărul
Cheile Oltețului reprezintă cel mai îngust canion din Europa Foto: Arhivă Adevărul

O singură localitate din România a mai câștigat această distincție. Este vorba de Rășinari, din județul Sibiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite