Ghizii de la Peștera Polovragi sunt obligați să se îmbrace în veșminte tradiționale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agajații primăriei care își desfășoară activitatea la Peștera Polovragi sunt obligați să poarte, în zilele de weekend, veșminte tradiționale, ca să-i impresioneze pe vizitatori.

Peștera Polovragi, Gorj. SURSA Arhivă
Peștera Polovragi, Gorj. SURSA Arhivă

Acestă cerință este menționată în regulamentul de organizare și funcționare a peșterii.

Primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure, a precizat că unii dintre cei care lucrează la peștera lui Zamolxes s-au conformat, iar alții nu.

„Am căutat să oferim servicii de calitate, astfel că s-a stabilit prin regulamentul de organizare și funcționare ca în zilele de weekend, ghizii și încasatorii să poarte costum popular sau măcar ie. Prin această decizie, am dorit să le oferim vizitatorilor o atmosferă plăcută care să amintească de istoria acestui loc, dar și de păstrarea originalității acestor meleaguri. Unii au înțeles foarte repede, iar alții mai greu. Intrăm încet-încet într-o normalitate și mă bucură că este apreciată strădania noastră. Personalul a înțeles că vinde o marfă și trebuie să o vândă cât mai plăcut“, a spus primarul Epure la Accent Tv.

Peștera, o importantă sursă de venit pentru primărie

Peștera Polovragi a trecut în administrarea Primăriei Polovragi în urmă cu trei ani. Până atunci, aceasta s-a aflat în administrarea Muzeului Județean Gorj.

Peștera este o importantă sursă de venit la bugetul localității. Peste 800.000 de lei a încasat Primăria comunei Polovragi anul trecut din taxa de intrare la peşteră.

Comuna Polovragi este declarată staţiune turistică de interes local. Banii obținuți de la peșteră sunt folosiți pentru finanțarea unor proiecte de dezvoltare a comunei.

Peştera se află în Cheile Olteţului

Peştera se află în Cheile Olteţului care separă doi munţi: Parâng şi Căpăţânii.

Zeci de mii de turişti vizitează peştera în fiecare an. Din cei 10 kilometri, vizitatorii au la dispoziţie un traseu de peste 700 de metri care beneficiează de iluminat. În peşteră trăiesc lilieci cu potcoavă, o specie protejată. Peştera se află la o altitudine de 670 de metri şi se află la aproximativ o jumătate de kilometru de cunoscuta Mănăstire Polovragi.

Arheologii au descoperit că acest loc a fost adăpost pentru oameni în perioada neolitică. De asemenea, există anumite dovezi cu privire la prezenţa dacilor în peşteră.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite