Laurian Stănchescu şi-a anunţat candidatura la Primăria municipiului Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurian Stănchescu a anunţat că va candida la Primăria Târgu Jiu
Laurian Stănchescu a anunţat că va candida la Primăria Târgu Jiu

Scriitorul Laurian Stănchescu este primul care şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu. Iniţiatorul demersurilor de repatrierea a osemintelor lui Brâncuşi spune că va candida ca independent, pentru că este nemulţumit de sprijinul pe care l-a primit din partea autorităţilor din judeţul Gorj.

Laurian Stănchescu a anunţat astăzi că va candida pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu. Scriitorul care a iniţiat demersurile pentru repatrierea rămăşiţelor lui Constantin Brâncuşi este supărat pe autorităţile locale: „Nu am fost sprijinit de autorităţile locale cu nimic. Cei doi edili care conduc Gorjul nu m-au ajutat. Am înfiinţat de câteva zile o grupare culturală care se cheamă Mişcarea Culturală Română. La alegerile următoare o să candidez la Primăria municipiului Târgu Jiu. Eu nu pot la acest patrimoniu extraordinar pe care îl are Gorjul“. Este prima persoană care şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu.

Stănchescu susţine că a fost ameninţat

Acesta a spus că a primit ameninţări, prin intermediul unor persoane, pentru a înceta acţiunile sale. Unul dintre cei care l-au avertizat a fost omul de cultură, Ion Mocioi. Cu toate acestea, Stănchescu nu a depus plângeri la poliţie. Larian Stănchescu a demarat acţiunile de repatriere a osemintelor lui Constantin Brâncuşi în urmă cu aproximativ trei ani. Cel considerat părintele sculpturii moderne este înmormântat în cimitirul Montparnasse, din Paris.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite