Lăcătuşul proxenet a fost trimis în judecată pentru proxenetism şi trafic de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bejinaru a fost prezentat astăzi instanţei de judecată
Bejinaru a fost prezentat astăzi instanţei de judecată

Aristică-Benoni Bejinaru, fost lăcătuş mecanic în cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), şi tovarăşul acestuia, Casian Bejat-Muja, au fost trimişi în judecată de DIICOT Gorj pentru proxenetism şi trafic de persoane.

Rechizitoriul a fost înaintat astăzi Tribunalului Gorj, iar instanţa de judecată a admis propunerea procurorilor DIICOT. De asemenea, Aristică-Benoni Bejinaru şi Casian Bejat-Muja vor rămâne în arest preventiv. „Admite propunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă ICCJ - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Gorj. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inc. Bejinaru Aristică Benoni şi Bejat Muja Casian, măsură pe care o menţine“, se arată în sentinţa pronunţată astăzi. 

Încasa salariu, deşi nu venea la serviciu

Potrivit procurorilor DIICOT, din anul 2010 şi până în vara anuli 2014, Aristică-Benoni Bejinaru a avut ca principală preocupare traficul de persoane şi de minori şi proxenetismul. Acesta nu prea era văzut la lucru de către colegi, fiind projetat de şefi, care se bucurau de serviciile sexuale oferite de prostituatele lui Bejinaru. „Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de 8 ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu. Rimpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea. Toate aceste activităţi, inc. Bejinaru Aristică-Benoni a căutat să le mascheze prin luarea unei false atitudini de persoană onestă cu un anume statut social şi profesional demn de admiraţie, dar care, în plan sentimental şi al relaţiilor conjugale, a folosit cele mai bune metode pentru a exploata sexual oricare din partenerele cu care a intrat în contact“, arată  DIICOT. 

Conducea o reţea de prostituate 

Aristică-Benoni a reuşit, cu ajutorul lui Casian Bejat-Muja, să pună bazele unei adevărate reţele de prostituate, dar şi de clienţi. Tinerele erau verificate cu atenţie atunci când intrau în grupare.  „În realizarea scopului urmărit, inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni, cu sprijinul şi al inculpatului Casian Bejat-Muja – o cunoştinţă mai veche a sa orientată spre aceleaşi principii comportamentale - au iniţiat şi pus în aplicare planuri din ce în ce mai eficiente în racolarea tinerelor, aşa încât au format o reţea de clienţi din persoane de încredere, urmărind extinderea legăturilor cu noi persoane vulnerabile sau predispuse spre acte de prostituţie ori proxenetism.  Persoanele noi erau verificate minuţios şi în timp de către inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni, până la dobândirea încrederii din partea subiecţilor vizaţi şi, uneori, erau lăsate în grija directă a unor complici“, mai arată DIICOT. 

Bejinaru avea în reţea şi prostituate minore

Bejinaru a racoplat chiar şi minore, pe care le supunea la tot felul de presiuni psihice. Una dintre victimele sale avea vârsta de numai 14 ani. „Inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului şi aflate în continuarea studiilor, aşa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin că le ajută la promovarea unor testări sau examenul de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material care să creeze o stare de dependenţă sau chiar de supunere necondiţionată în faţa sa, cât şi a persoanelor de legătură. În unele cazuri, precum în situaţia persoanelor vătămate BED (14 ani) şi BEC (19 ani), inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni le-a adresat ameninţări şi a lansat acte de intimidare pentru a nu se plânge organelor de anchetă şi nici să dezvăluie către persoane de încredere faptele exercitate asupra acestora. Adusă în stare de dependenţă şi sub controlul direct sau intermediat, persoana vătămată BEC (transferată în Italia sau Austria), a fost avertizată că în caz de nesupunere riscă să fie vândută la alţi traficanţi de persoane de naţionalitate străină“, spun procurorii DIICOT.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite