Ion Vulpe, fostul director al SNLO, a fost pus în libertate, după o perioadă de aproape un an şi şase luni petrecută după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Ion Vulpe, a fost eliberat din Penitenciarul Târgu Jiu. Acesta şi-a petrecut Crăciunul alături de familie.

Ion Vulpe a fost condamnat, împreună cu IOnel Manţog, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte asimilate celorde corupţie. Acesta a fost găsit vinovat de faptul că s-a folosit de informaţii considerate a fi clasificate pentru a beneficia de o vilă de strămutat de lux în cartierul Primăverii, din municipiul Târgu Jiu. Acesta a executat aproape un an şi jumătate din pedeapsa primită şi a beneficiat de o reducere ca urmare a împlinirii vârstei de 60 de ani.

Vulpe i-a consiliat pe deţinuţii aflaţi în pragul sinuciderii

Judecătoria Târgu-Jiu a dispus, în urmă cu câteva zile, punerea condiţionată în libertate: „Admite propunerea formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, privind pe condamnatul Vulpe Ion. Dispune liberarea condiţionată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în hotărârea judecătorească. Aceasta nu a fost atacată cu recurs. Instanţa a motivat faptul că Ion Vulpe a avut un comportament exemplar în spatele gratiilor: „Şi-a îndeplinit recomandările din planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică, a oferit pe de-o parte ajutor moral persoanelor private de libertate aflate în situaţie de risc suicidal şi, pe de altă parte, informaţii pertinente personalului în vederea înlăturării riscurilor identificate“, se mai arată în hotărârea judecătorească.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite