Întreprinderea de Drumuri şi Poduri a devenit Regie Autonomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, proiectul privind transformarea Intreprinderii de Drumuri şi Poduri în Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat. Consilierii liberali au vitat împotriva proiectului

La fel ca IDP, Regia Autonomă Judeţeană de Administrare a Domeniului Public şi Privat va funcţiona tot în subordinea Consiliului Judeţean şi va executa aceleaşi lucrări ca şi fosta unitate: întreţinere, reparaţii, extindere, reabilitare, consolidare şi modernizare a bunurilor aparţinând domeniului public şi privat al judeţului Gorj, lucrări de conservare, întreţinere, construcţii, reabilitare şi reparaţii la imobilele şi instalaţiile proprii sau aflate în administrare, precum şi pentru terţi, efectuează operaţiuni de transport şi alte servicii specifice obiectului propriu de activitate

Transformarea este necesară întrucât la nivelul judeţului Gorj nu există o autoritate de administrare sub forma unui operator economic cu scop lucrativ precum şi faptul că IDP Gorj are un statut asimilat unui operator privat fără a avea atribuţii de administrare a patrimoniului public şi privat al judeţului Gorj. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, spune că vor fi eliminate mai multe disfuncţionalităţi: „Măsura pe care am luat-o, având în atenţie dezbaterea pe care am avut-o astăzi, ne-a făcut să dăm explicaţiile de rigoare, încât să luăm măsura cea mai bună. Este nevoie de această unitate economică pentru a excuta la timp lucrările de întreţinere la nivelul patrimoniului judeţului Gorj în competenţa CJ. Este nevoie să extindem aceste regii obiectul de activitate şi în domeniul construcţiilor încât să avem şi garanţia exedcutării, atunci când este nevoie, a lucrărilor de întreţinere şi chiar a unor investiţii a imobilelor pe care le deţin unităţile din subordinea noastră şi chiar la nivelul CJ. Măsura pe care o luăm este una care ne elimină tot spectrul de disfuncţionalităţi pe care îl întâlnim”.

IDP are 300 de angajaţi

IDP are în prezent 300 de angajaţi şi este în pragul falimentului. În 2014 a încheiat anul cu datorii de aproximativ 7 milioane de euro, iar anul acesta se preconizează un profit de 204 mii de lei. Licitaţia privind câştigarea contractului de 35 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor judeţene pe o perioadă de patru ani a fost prelungită. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite