Instanţa de judecată a hotărât: liderul de sindicat Ion Pisc Scrădeanu, colaborator al Securităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Pisc Scrădeanu a primit sentinţa definitivă: a colaborat cu Securitatea
Ion Pisc Scrădeanu a primit sentinţa definitivă: a colaborat cu Securitatea

Liderul de sindicat gorjean Ion Pisc Scrădeanu a fost colaborator al Securităţii. Decizia a fost dată, ieri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Instanţa de judecată a respins recursul declarat de Ion Pisc Scrădeanu împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti

Ion Pisc Scrădeanu ocupă în prezent funcţia de prim vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical condus de Dumitru Costin.
Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) a constatat, în vara anului 2010, că Ion Pisc Scărdeanu a colaborat cu fosta Securitate timp de şapte ani, în perioada 1982-1989. În nota de constatare a CNSAS se precizează că liderul de sindicat de acum a dat 26 de note informative sub numele conspirativ de Dragnea. Acesta a fost racolat în data de 9 februarie 1982, când lucra ca lăcătuş-mecanic la  Vulcan Bucureşti. Conform CNSAS, Pisc era informator probleme de antiterorism, dar acesta îşi turna colegii care făceau bişniţă, intenţionau să părăsească ţara, ascultau posturile de radio ostile regimului comunist sau aparţineau unor culte religioase.

A pierdut definitiv în instanţa de judecată

Ion Pisc-Scrădeanu a contestat decizia CNSAS la Curtea de Apel Bucureşti, dar instanţa de judecată a respins acţiunea acestuia. Liderul de sindicat a declat recurs la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, iar sentinţa a fost dată ieri: „Decizia nr. 4607/26.03.2013. Respinge recursul declarat de Scradeanu Pisc Ion împotriva sentintei civile nr. 7402 din 06 decembrie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Irevocabilă“.
Liderul de sindicat Ion Pisc Scrădeanu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite