Închisoare cu suspendare pentru un profesor care a făcut sex cu elevă de 12 ani. Partidele de amor se consumau în scările de bloc sau în locuri publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor de discipline socio-umane din judeţul Gorj a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă în vârstă de 12 ani.

Profesorul Cosmin Oproiu a fost găsit vinovat de comiterea a două infracţiuni de act sexual. În plus, acesta nu va mai avea dreptul să fie profesor timp de doi ani.

De asemenea, profesorul a fost obligat şi la plata de daune morale în sumă de 30.000 de lei minorei de care a abuzat, parte vătămată în dosar. Instanţa de judecată i-a mai impus acestuia să presteze o muncă neretribuită, în folosul comunităţii, în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj sau a Primăriei Tg-Jiu, pe o perioadă de 90 de zile. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată.

Sex oral în scara unui bloc

Profesorul Cosmin Oproiu a fost reţinut şi, ulterior, arestat la domiciliu, la începutul acestui an, după ce toată aventura de neînchipuit cu eleva de 12 ani a ieşit la iveală. Relaţia dintre profesor şi elevă s-a desfăşurat în perioada august – decembrie 2015, atunci când el era profesor de filosofie, logică, cultură civică şi economie politică la Colegiul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu.

Potrivit rechizitoriului, eleva şi profesorul au discutat pe reţelele de socializare şi şi-au exprimat reciproc sentimentele pe care le aveau unul faţă de celălalt.

Prima întâlnire între cei doi a avut loc într-o seară din luna iulie 201. Ulterior, profesorul i-a spus, pe Facebook, minorei că o iubeşte şi i-a cerut să îi trimită câteva poze cu ea dezbrăcată, dar a fost refuzat.

Oamenii legii au aflat că, la jumătatea lunii august, profesorul a contactat-o telefonic pe minoră şi s-au întâlnit în zona staţiei CFR Tg-Jiu, după care a condus-o în scara unui bloc din apropiere, care nu era iluminată, şi a întreţinut cu aceasta raport sexual oral.

Sex în locuri publice

Cei doi au continuat să se întâlnească frecvent până la sfârşitul lunii decembrie 2015. Profesorul o chema pe fată în diferite locuri şi întreţineau relaţii sexuale. Aceste întâlniri aveau loc chiar în locuri publice, cum ar fi gangul care face legătura cu centrul civic al oraşului şi anumite blocuri.
 

La un an după terminarea relaţiei, minora a recunoscut părinţilor săi relaţia pe care a avut-o cu profesorul, iar unul dintre părinţi a făcut plângere la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. 

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite