Incendiatorul maşinii şi casei poliţistului Leuştean este căutat în curtea firmei Transloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Leuşean este încă o dată victima unor necunoscuţi
Aurel Leuşean este încă o dată victima unor necunoscuţi

Un şofer al societăţii de transport în comun din Târgu-Jiu este unul dintre suspecţii acţiunilor de incendiere îndreptate împotriva agentului de poliţie.

Sediul societăţii de transport în comun din municipiul Târgu-Jiu, Transloc SA, a fost, zilele trecute, în centrul anchetei desfăşurate de poliţiştii gorjeni care se ocupă de investigarea cazului de incendiere a maşinii şi casei poliţistului Aurel Leuştean. Este vizat un şofer al societăţii, pe care poliţistul l-a prins băut la volan, motiv pentru care l-a sancţionat cu retragerea permisului de conducere şi întocmirea unui dosar penal. Evenimentul a avut loc chiar în ziua în care maşina poliţistului a fost incendiată, adică pe data de 6 iunie. Anchetatorii l-au audiat pe Romeo Pirică, şoferul sancţionat, dar şi pe colegii acestuia. Poliţistul Aurel Leuştean spune că a auzit unele ameninţări pe care şoferul le-ar fi făcut la adresa sa: „Sunt mulţumit de verificările care se fac, dar rezultatul este zero. Nu ştiu pe cine să bănuiesc. Nu m-a ameninţat nimeni în mod  direct. Nu ştiu pe ce pistă să merg. Pe Pirică l-am prins beat şi fără permis. Era dimineaţă pe cisterna care stropeşte străzile“.
Viorel Caragea, inspectorul şef al Poliţiei Gorj, a spus că nu poate să comenteze desfăşurarea anchetei: „Nu vă pot da informaţii dintr-o anchetă care se află în curs de desfăşurare. Verificăm orice pistă posibilă“.

Şoferul a fost retrogradat

Vasile Căilean directorul societăţii SC TRANSLOC SA, a declarat  că şoferul a fost retrogradat: „Se afla în timpul serviciului. A fost retrogradat la atelierul mecanic. S-au făcut cercetări, dar fiecare persoană beneficiază de prezumţia de vinovăţie. Pentru mine,, legea este lege şi trebuie respectată. Şitu că şoferul a contestat decizia şi se judecă. Instanţa va stabili dacă este vinovat“.


„Am reparat maşina cu banii de la botezul copilului“

Maşina poliţistului Aurel Leuştean a luat foc pe data de 6 iunie, iar patru luni mai târziu şi casa acestuia, aflată în construcţie, a fost incendiată. Până la această oră nu se cunosc autorii acestor fapte. „Am bănuit câteva persoane. Am trecut patru sau cinci nume. Problema e că a trecut o săptămână şi nimic. Se bate câmpii. Nu am avut asigurare Casco la maşină. Am reparat-o cu banii dela botezul copilului. M-a costat reparaţia 20.000 de lei“, a precizat agentul de poliţie. Acesta a spus că este supărat şi pe şefii lui: „La examen m-am dus cu fruntea sus. Sunt pe primul loc la rezultate. Anul acesta am 400 de permise ridicate şi sîunt alţi colegi care nu au constatat nici măcar o infracţiune. Totul a pronit de când am primit calificativul de bine, pentru că am fost supărat, iar apoi şefii. Tatomir şi Frăţilescu, au început să se răzbune pe mine“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite