Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât: primarul suspendat Florin Pavel rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Pavel rămâne în arest
Florin Pavel rămâne în arest

Completul format din cinci judecători din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, astăzi, admiterea recursului declarat de procurori împotriva deciziei de eliberare sub control judiciar.

Florin Pavel a aflat astăzi că va fi judecat tot în arest, după ce, săptămâna trecută, instanţa de judecată a Înaltei Curţi a dispus eliberarea sa. Hotărârea finală a fost luată astăzi de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Aceştia i-au respins cererea de liberare sub control judiciar. Edilul mai are o şansă luni, când va fi analizată măsura de menţinere a arestării preventive.

Primarul suspendat este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu şi luare de mită.

Primul termen va avea loc peste trei luni

Primul termen în proces va avea loc pe 25 aprilie, fiind aşteptaţi toţi cei şase inculpaţi. Tribunalul Gorj şi-a declinat competenţa în acest caz pentru că unul dintre cei şase inculpaţi, Dian Popescu, a devenit între timp deputat. Acesta este şi preşedintele PNL Gorj. Dian Popescu este acuzat de dare de mită, fals şi uz de fals şi complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. 

Pe lângă primarul suspendat Florin Pavel, în acest dosar au mai fost trimişi în judecată alte cinci persoane: secretarul general adjunct în Ministerul Economiei, Dumitru Pîrvulescu, dirigintele de şantier Nicolae Isar, omul de afaceri Dan Floarea, Dian Popescu şi fratele acestuia, Titus Gabriel. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite