Iluminatul festiv va fi aprins de către un olimpic de excepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giovani a câştigat, în Bulgaria, medalia de bronz la un puternic concurs de informatică
Giovani a câştigat, în Bulgaria, medalia de bronz la un puternic concurs de informatică

Iluminatul festiv din municipiul Târgu Jiu va fi aprins în această seară de către Ion (Giovani) Popescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, care a reuşit în acest an să obţină o serie de rezultate de excepţie la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale de informatică.

Luminiţele de sărbătorile de iarnă vor fi aprinse în această seară, la ora 20,00, de către olimpicul Giovani Popescu. Acesta a fost ales de către primarul oraşului să apese butonul de la care se va aprinde iluminatul festiv. Giovani a câştigat în urmă cu puţin timp medalia de bronz la un concurs internaţional de informatică desfăşurat în Bulgaria. 

„Medalia de Bronz obţinută de Giovani încununează un an cu rezultate excepţionale. I am proud of you!“, a postat pe pagina sa de Facebook profesorul Eugen Nodea. 

La concursul internaţional de informatică au participat 98 de concuenţi la secţiunea seniori şi 71 la juniori din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Elveţia, Moldova, Polonia, România, Rusia şi Serbia.

Giovani a reuşit să câştige medalia de la argint la Balcaniada de informatică, fiind cel mai tânăr participant din tot concursul la care au participat peste 120 de elevi din 13 ţări. Lotul României s-a clasat pe primul loc la Balcaniada de Informatică, o competiţie foarte puternică.

Tot în acest an, liceanul a obţinut medalie de aur la Olimpiada Naţională de Informatică şi s-a calificat-după ce a trecut de proba de baraj-în Lotul Naţional de Informatică-Seniori al României. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite