FOTOGALERIE Municipiul Târgu-Jiu va avea anul viitor o staţie de epurare modernă. Află cât vor plăti târgujienii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările se află la un stadiu de 75%
Lucrările se află la un stadiu de 75%

Staţia de epurare trebuie să fie construită până la jumătatea anului viitor şi va asigura curăţarea apei menajere, care va fi deversată apoi în râul Jiu, astfel încât poluarea va fi eliminată.

Investiţia se ridică la suma de aproximativ de 17 milioane de euro şi face part dintr-un program mai amplu finanţat din fondurile europene, care se derulează în mai multe oraşe din judeţul Gorj, în valoare totală de 90 milioane de lei.  Ion Popescu, directorul Aparegio, operatorul de apă şi canalizare din judeţul Gorj, a precizat că stradiul lucrării este de 75%: „Sunt toate premisele ca lucrările să fie finalizate în termenul contractual, care este anul 2012, către sfârşitul semestrului I. Sperăm ca acest lucru să se întâmple. Este unul dintre cele mai mari obiective din cadrul proiectului major de pe sisteme de apă uzată din judeţul Gorj“. Serviciul de canalizare se va scumpi. În prezent, pentru un metru cub de apă se plăteşte 1,38 de lei şi va ajuunge în anul 2013 la preţul de 1,76 lei.

Apa menajeră va fi curată după ce va fi tratată Staţia de epurare costă 17 milioane de euro Lucrările se vor încheia în anul 2012

Click pe poze pentru a vedea Fotogaleria

Şantierul este un adevărat furnicar, lucrându-se pe mai multe fronturi. Eugen Tiţu, reprezentantul firmelor care lucrează la staţia de epurare, a precizat că au fost măsuri se lucreze chiar şi noaptea. Pavilionul administrativ este deja finalizat.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite