FOTO Stadionul din Scoarţa construit de firma senatorului liberal Dian Popescu, impracticabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul este plin de noroi
Terenul este plin de noroi

Stadionul din comuna Scoarţa construit de firma senatorului liberal Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, şi dat în folosinţă în urmă cu doi ani este închis din toamna anului trecut pentru că terenul de joc arată ca o adevărată orezărie. În aceste condiţii, echipa locală de fotbal joacă pe terenul dintr-o comună vecină. Baza sportivă a costat peste şapte miliarde de lei şi a fost construită de firma Maserati.

Din toamna anului trecut, pe stadionul din satul Bobu nu s-a mai jucat niciun meci, cu toate că baza sportivă a costat peste şapte miliarde de lei şi a fost inaugurată în anul 2011. Terenul este plin de noroi, iar echipa locală de fotbal merge să joace pe terenul din comuna vecină, Bengeşti Ciocadia, care este mult mai bun, deşi este unul improvizat. Consilierul local, Gheorghe Babalâc, fost viceprimar al comunei, spune că situaţia este mult mai gravă, pentru că tencuiala din vestiare, grupuri sanitare şi restul spaţiilor s-a desprins de pe pereţi: „De doi ani şi ceva de când s-a terminat lucrarea nu s-a reuşit să se remedieze deficienţele. Sub această tribună sunt vestiare, centrala termică şi alte spaţii, iar echipa de fotbal joacă la Bengeşti, pe un teren aflat pe izlaz, care a fost făcut acum 40 de ani şi rezistă şi acum. Pe teren sunt nişte smocuri de iarbă şi jucătorii se pot accidenta. Stadionul din Scoarţa a costat şapte miliarde şi jumătate, dar vin  mai mult raţele şi gâştele să stea în bălţile de pe teren. În interior este dezastru, pentru că apa se infiltreaza prin placa de beton“. 

Lucrările de construcţie au fost efectuate de firma Maserati, la care acţionar este senatorul Dian Popescu, preşediontele PNL Gorj. Cconsilierul local susţine că terenul nu are panta necesară pentru scurgerea apelor, iar lucrările executate nu corespunde cu proiectul. Gheorghe Babalâc a fost preşedintele comisiei de recepţie a lucrărilor la stadion, dar a refuzat să semneze din cauza neregulilor constatate. „Pe acest teren, a fost panta dată spre răsărit, dar acum a fost pusă invers şi apa vine spre tribună. Nu s-a respectat proiectul şi de asta nici nu se poate juca“, a mai spus Babalâc. 

„S-a renunţat la mai multe lucrări“

Ion Stamatoiu, viceprimarul comunei Scoarţa., recunoaşte să stadionul este într-o stare deplorabilă şi că a luat măsura de însămânţare a terenului, pentru a se putea juca pe acesta: „Am fost numit în funcţia de viceprimar mai de curând şi, din câte am înţeles, valoarea lucrărilor a fost destul de mare şi a trebuit să se mai renunţe la o serie de lucrări, pentru că de la bugetul local nu se puteau suporta costurile“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite