FOTO Iepurele „Marele German”, înlocuitorul mielului tradiţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai mulţi dintre gorjeni optează, pentru sărbătorile pascale, pentru carnea de iepure în locul celei de miel, pentru că este mult mai sănătoasă.

Oana David, din comuna Turcineşti, deţine o mică fermă pentru creşterea iepurilor de rasă. În aceste zile, solicitările au crescut foarte mult, pentru că tot mai mulţi gorjeni şi-au dat seama de beneficiile cărnii de iepure. Un exemplar poate să ajungă la peste zece kilograme. 

„Sunt iepuri maturi. Este vorba de rasa Urias German, care ajunge la peste zece kilograme. Avem trei culori: gri, galben şi alb. Sunt solicitări din partea celor care consumă carne de iepure, dar mielul rămâne cel mai căutat. Există cereri din partea celor care vor să-i crească pentru rasă, pentru a-şi face o afacere“, a precizat Oana David. 

Un iepure ajunge şi până la 12 kilograme

Un iepure de rasă poate atinge o greutate de până la 12 kilograme. „Am preferat talii mari pentru că au un randament mult mai bun şi sunt frumoşi. Mănâncă la fel ca un iepure de talie mică. Cei care sunt gurmanzi şi preferă acest tip de carne care colesterol apropiat de zero ştiu că rămân şi cu carne, dacă sacrifică un iepure de acest fel“. 

Preţul pentru un iepure de rasă se ridică şi la circa 200 de euro pentru un exemplar.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite