FOTO Cum arată noul stadion din Târgu-Jiu, care poate să găzduiască meciuri chiar şi de semifinale de cupe europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul construit în municipiul Târgu Jiu de Compania Naţională de Investiţii (CNI) a fost predat, ieri, Primăriei municipiului Târgu Jiu. Investiţia se ridică la o valoare de peste 121 milioane de lei, contribuţia Primăriei Târgu Jiu fiind de 10%.

Arena sportivă din muniicpiul Târgu Jiu este clasificată la patru stele, ceea ce înseamnă că poate să găzduiască meciuri de până la nivelul semifinalelor de cupe europene. Stadionul dispune de 12.500 de locuri acoprite, sector VIP, sală de conferinţe de aproximativ 100 de locuri, un hotel cu 40 de camere, lift, parcare subterană, corp administrativ şi spaţii comerciale. De asemenea, stadionul dispune şi de o pistă modernă de atletism.

La evenimentul de predare a arenei a participat viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul interimar al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, reprezentanţi ai CNI şi autorităţilor locale.

„Mă bucur pentru oraşul Târgu Jiu, pentru tradiţia fotbalistică a acestui oraş şi că aveţi unul dintre cele mai frumoase, dacă nu cel mai frumos stadion din ţară. Nu pot decât să-i felicit decât cei care de-a lungul vremii au pus umărul la realizarea investiţiei“, Daniel Suciu.

Imagine indisponibilă

Acesta a anunţat că vor urma să fie construite şi alte stadioane: „După municipiul Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Jiu, sper să urmeze Timişoara, unde am demarat construcţia unui stadion, la Dan Păltinişeanu, şi Constanţa. Vom avea o structură sportivă care să ne facă pe viitor să contăm din nou în acest sport foarte iubit de români“. 

Imagine indisponibilă

Stadionul, finalizat din anul 2017

Lucrările la stadionul din Târgu Jiu au început în anul 2017 şi au fost finalizate doi ani mai târziu. Arena nu a putut fi inaugurată atunci, pentru că mai era nevoie de amenajarea zonei exterioare, iar Primăria Târgu Jiu nu avea fondurile necesare. „Contractul a fost semnat în luna mai a anului 2015. Lucrările efective care au făcut obiectul primului contract au fost finalizate la sfârşitul anului 2017. Nu a putut fi predat atunci deoarece partea de sistematizare verticală şi racordarea investiţiei la utilităţi nu erau finalizate, măcar începute. Ne-am dat seama de problemele care există la nivel local pe buget şi s-a luat hotărârea de a fi suportate şi aceste cheltuieli. A fost nevoie de o nouă hotărâre de guvern, care a fost aprobată în anul 2018, prin care o parte din lucrări au trecut la Compania Naţională de Investiţii. A urmat o nouă licitaţi şi noi studii, proiectare şi execuţie. Lucrările au fost terminate anul acesta, în data de 30 septembrie. S-a demarat recepţia, la terminarea lucrărilor, s-a încheiat procesul verbal şi, ulterior, am putut să elaborăm documentul de predare, care-i permite primăriei să şi-l treacă în patrimoniu şi să obţină autorizaţiile necesare“, a explicat Irina Pătrăşcoiu, director al CNI.

Imagine indisponibilă

Trei echipe vor să joace pe nouă arenă sportivă

Primarul municipiului Târgu Jiu a precizat că trei echipe de fotbal au solicitat să joace pe noua arenă: „Este cea mai mare investiţie realizată în momentul de faţă la Târgu Jiu. Cred că vom avea viitor în sport prin darea în folosinţă a acestei arene moderne. Va fi convocată o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a putea prelua şi juridic stadionul. Aveam trei solicitări pentru folosirea acestei arene şi sunt sigur că vor mai fi solicitări. Există o cerere de la clubul Pandurii, FCU Craiova şi de la echipa Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Pot să folosească această arenă după aprobarea regulamentului de folosire a stadionului, unde se vor impune şi taxe pentru folosire“. 

Imagine indisponibilă

Inaugurarea arenei de la Târgu Jiu, considerată una dintre cele mai moderne din ţară, va avea loc vineri, 25 octombrie. „Vor fi două meciuri, unul între o selecţionată formată din jucători de la echipa naţională din anii 1990-2000 şi o echipă a gloriilor formaţiei Pandurii Târgu Jiu. De la ora 18,00 va avea loc meciul oficial între Pandurii Târgu Jiu şi U. Cluj“, a spus primarul Marcel Romanescu. 

Panglica va fi tăiată de cel mai vârstnic suporter, care are vârsta de 88 de ani, şi de cel mai tânăr sportiv. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite