FOTO 250 de cărţi donate de elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic «Ion Mincu» pentru biblioteca persoanelor cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic «Ion Mincu» din Târgu Jiu au donat 250 de cărţi pentru înfiinţarea bibliotecii pentru persoanele cu dizabilităţi din cadrul Centrului de zi «Christian».

Donaţia făcută ieri de către elevii şi profesorii Colegiului Tehnic «Ion Mincu» a fost cea mai importantă de până acum astfel că numărul de cărţi strâns pentru înfinţarea bibliotecii a ajuns la 650. Biblioteca din incinta Centrului de zi pentru persoanele cu dizabilităţi urmează să fie inaugurată pe data de 3 decembrie. Mădălina Popescu, directorul Colegiului Tehnic «Ion Mincu», a spus că acţiunea de donaţie a cărţilor va continua: „Pentru că se apropie Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap, neavând bibliotecă, ne-am gândit că putem şi noi să dăm o mână de ajutor, pentru că elevii noştri şi cadrele didactice au acasă cărţi şi ar putea să doneze o parte dintre acestea. Nu am reuşit să strângem atât cât ne-am propus, dar vom continua acţiunea şi în perioada următoare. Am reuşit să strângem într-o perioadă de o săptămămână 250 de cărţi şi urmează să mai strângem până la sfârşitul acestei luni“.  

Ionela Bălu, cursantă la şcoala post liceală, a donat zece cărţi: „Am adus cărţile din biblioteca personală. Am donat zece cărţi. O să mai cer cărţi la prieteni şi rude pentru ca această bibliotecă să cuprindă cât mai multe cărţi pentur toate gusturile“

Biblioteca va cuprinde peste 1500 de cărţi 

Daniel Andrei, directorul Centrului «Christian» a spus biblioteca va cuprinde peste 1500 de volume: „Mă bucur pentru că elevii şi colectivul profesoral au fost deschişi şi au făcut un efort să strângă atât de mult cărţi, care vor fi o bucurie pentru persoanele care frecventează centrul. Sper ca toţi să găsească o carte pe gustul lor. Până acum am reuşit să strângem aproximativ 650 de cărţi. Sperăm să avem în bibliotecă între 1500 şi 2000 de cărţi. Îi aşteptăm în continuare pe cei care doneze la centrul «Christian». Avem nevoie de o gamă cât mai largă de cărţi. Dacă solicitările din partea membrilor noştri vor fi mari, biblioteca poate să se extindă“.

Vasile Negrea, 27 de ani, frecventează zilnic centrul pentru persoane cu handica şi abia aşteaptă să se deschidă biblioteca: „Biblioteca este benefică în dezvoltarea noastră. Important este să şi citim cărţile. O să vin să împrumut cărţi de la bibliotecă. Mie îmi plac mai mult cărţile de religie şi psihologie. Am găsit cărţi interesante în bibliotec. Eu vin la centru aproape zilnic“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite