Fost primar condamnat pentru că a finanţat din bani publici o biserică pe care a construit-o firma soţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Păsărin a fost condamnat pentru fapte comise în urmă cu zece ani
Gheorghe Păsărin a fost condamnat pentru fapte comise în urmă cu zece ani

Fostul primar al comunei Bâlteni, din judeţul Gorj, a fost condamnat cu suspendare de Tribunalul Gorj, pentru fapte petrecute în urmă cu aproximativ zece ani.

Gheorghe Păsărin a fost condamnat de către Tribunalul Gorj la o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. 

„Condamnă inculpatul Păsărin Gheorghe, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. (...) dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare pe un termen de încercare de 3 ani si 6 luni“, a stabilit instanţa de judecată a Tribunalului Gorj. 

De asemenea, fostul primar nu are voie să ocupe o funcţie publică pe o durată de 10 ani. 

Faptele pentru care a fost condamnat fostul primar al comunei Bâlteni au avut loc în anii 2012-2013. Acesta a mai suferit o condamnare în anul 2017. A primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare de la judecătorii de la Tribunalul Gorj, dar Gheorghe Păsărin a contestat sentinţa, iar judecătorii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat doar la un an de închisoare cu suspendare. 

Ce acuzaţii i s-au adus

Gheorghe Păsărin a fost acuzat că a derulat mai multe afaceri în interes personal, prin intermediul primăriei. Una dintre acuzaţii vizează construcţia bisericii din localitate de către fosta firmă a primarului.

„În fapt, s-a reţinut că inculpatul Păsărin Gheorghe, în perioada 28.06.2012 – aprilie 2013, în calitate de primar al comunei Bîlteni, a semnat ordine de plată prin care a virat, în mod repetat, lui SC SOLARIS SRL, administrată de soţia sa, P.M., prin intermediul Parohiei Peşteana Jiu, suma totală de 360.591 de lei. De asemenea, la sfârşitul anului 2012 şi începutul anului 2013, a pretins în două tranşe suma de 10.000 de lei de la suspectul P.O., reprezentantul Parohiei Peşteana Jiu, pentru a continua finanţarea lucrărilor“, se precizează în rechizitoriu.

Vă redomandăm să ciţi şi

Bucurie imensă pentru cabanierii de la Rânca. A nins şi turiştii sunt aşteptaţi în staţiunea din Munţii Parâng VIDEO

Accident cu şase persoane rănite în judeţul Gorj. Vinovat este un tânăr şofer de 23 de ani

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite