Mărturisire şocantă. O tânără din Gorj şi-a ţinut bebeluşul mort, timp de câteva luni, într-o pungă în frigider. „Aşa l-am născut, nu avea nicio reacţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mătuşa tinerei a sesizat autorităţile
Mătuşa tinerei a sesizat autorităţile

Un caz cutremurător a avut loc în judeţul Gorj. O femeie din comuna Licurici a sesizat autorităţile cu privire la o faptă abominabilă care a avut loc în urmă cu aproximnativ doi ani: trupul unui nou-născut a fost ţinut într-o pungă în frigider timp de câteva luni de către tănăra care l-a adus pe lume şi de mama acesteia, după care a fost îngropat în grădină.

Valerica Lăudat, mătuşa şi moaşa tinerei mame, a mărturisit că s-a decis să vorbească deoarece nu mai putea să păstreze secretul pe care îl ştia doar ea şi mama tinerei. 

În locul indicat de aceasta, oamenii legii au găsit osemintele la o adâncime de aproape un metru în pământ. 

Între femei ar fi avut loc de curând un conflict pentru o bucată de pământ şi din acest motiv s-a hotărât femeia să facă această mărturisire şocantă. 

„A venit cu el la mine într-o plasă de rafie. Pe cap avea păr negru şi creţ. A început să apară sângele cum l-a scos din pungă, pentru că până să vină cu el la mine îl ţinuse la frigider, în congelator. A venit cu el de la Târgu-Jiu, unde l-a ţinut mai multe luni în frigider. 

Am şi întrebat-o de ce l-a mai păstrat atâta timp, de ce nu l-a aruncat în Jiu sau de ce nu i l-a dat concubinului ei, care e şofer pe TIR, să îl arunce pe undeva pe traseu. Le-a fost frică să nu caute poliţiştii mama şi s-o găsească în cele din urmă pe ea. A fost îngropat la mine. 

Ea a făcut groapa şi eu i-am spus să pună o pungă peste el, pentru că mi-a fost milă când vedeam cum vine pământul direct peste el“, le-a povestit femeia jurnaliştilor.

   

licurici pruncucidere

Foto Alin Ion 

„Nu avea nicio reacţie“

Tânăra acuzată are vârsta de 21 de ani. Aceasta a povestit că a născut fătul mort şi că durerile naşterii au apărut chiar când susţinea examenul de bacalureat. 

„Am făcut un duş să mă liniştesc. Am văzut că îmi curgea din ce în ce mai mult sânge. Dintr-o dată am simţit o durere imensă. Mi-am dat seama că voi naşte. Am simţit cum iese din mine şi nu am ştiut ce să fac. Am văzut că nu mişcă şi nu plânge. Nu îmi venea să cred că am născut un copil mort. El nu avea nicio reacţie, iar eu am căutat o foarfecă în baie pentru a tăia cordonul ombilical. Am crezut că de asta nu mişcă. Apoi l-am învelit într-un tricou, dar tot nu avea vreo reacţie şi atunci m-am speriat îngrozitor. L-am învelit şi l-am pus într-un dulap de haine şi i-am lăsat faţa descoperită. M-am gândit că o să îşi revină“, a relatat ea. 

„Nu am mai avut curajul să întreb pe nimeni despre ce s-a întâmplat“

Tânăra mai spune că pruncul a fost luat de mama ei. „În dimineaţa următoare, mama mea a venit şi a văzut despre ce este vorba. A spus că îl ia ea. I l-am dat mamei mele, care l-a adus la această doamnă şi de atunci nu mai ştiu ce s-a întâmplat. Moaşa mi-a spus că nu e vina mea şi că mă va ajuta ea, să îl duc la ea şi va fi totul bine. Mi-a zis că dacă află concubinul meu, el îmi va lua copilul celălalt pe care îl am cu el şi va pleca de la mine sau mă va da afară din casă. 

A doua zi tot nu îmi venea să cred că am născut un copil mort. Am tot sperat că va da un semn de viaţă, că va plânge. Mama l-a luat apoi şi a venit cu el la moaşa mea, după care eu nu am mai ştiut nimic. 

Apoi nu am mai avut curajul să întreb pe nimeni despre ce s-a întâmplat. 

În tot timpul acesta am stat cu o piatră pe inimă. Mama a plecat ulterior în Italia, iar eu am devenit tutore pentru fraţii mei mai mici“, a declarat tânăra. 

Procurorii gorjeni au deschis o anchetă penală. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Cadouri speciale oferite medicilor de la spital şi ambulanţă. Copiii care le-au realizat: „Am vrut să le mulţumim“ 

Supermarket amendat de ISU pentru gardurile care delimitează accesul clienţilor cu certificate verzi

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite