Femeie cercetată după ce s-a urcat pe capota mașinii pe care o conducea. Motivul pentru care a făcut acest gest

0
Publicat:

O femeie este cercetată de poliţişti, după ce s-a urcat pe capota maşinii pe care o conducea la Bumbeşti-Jiu, în judeţul Gorj. Incidentul a fost reclamat autorităților de către un alt șofer care a observat-o în trafic. Oamenii legii au constatat că aceasta era drogată.

Șoferița drogată s-a ales cu dosar penal FOTO Arhivă Adevărul
Șoferița drogată s-a ales cu dosar penal FOTO Arhivă Adevărul

Pentru că era agitată, polițiștii au decis să o testeze pentru alcool și droguri. Rezultatele testării au stabilit că femeia consumase cocaină.

La data de 3 aprilie, Poliţia Oraşului Bumbeşti-Jiu a fost sesizată prin apel de urgenţă, de un participant la trafic despre faptul că pe strada Parângului, din oraşul Bumbeşti-Jiu, o femeie se află pe capota unui autoturism. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat o femeie de 29 de ani, din comuna Teleşti, judeţul Gorj”, a anunțat IPJ Gorj.

Sursa citată a precizat că poliţiştii au stabilit că, la aceeaşi dată, femeia a condus un autoturism pe DN 66 Bumbeşti-Jiu.

Fiind testată cu aparatul etilotest, acesta a indicat un rezultat negativ. Având în vedere comportamentul agitat, aceasta a fost testată cu aparatul drugtest, indicând un rezultat pozitiv la cocaină”, a mai transmis Poliţia.

Suspecta a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar poliţiştii au întocmit dosar penal,sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

„Noi, comunitatea, ar trebui să reacționăm”

Psihologul Mihai Copăceanu a explicat pentru „Adevărul” cum poate fi stăvilit fenomenul privitor la consumul de substanțe interzise de către tot mai mulți șoferi.

„Dacă în urmă cu câțiva ani, consumul de droguri la volan era depistat ocazional, acum săptămânal vedem în comunicatele poliției rutiere că șoferii au fost identificați cu consum de substanțe psihoactive fie la un control de rutină, fie în urma producerii unor accidente rutiere. Pentru reducerea acestui tip de evenimente rutiere, Poliția Română ar trebui să achiziționeze mult mai multe aparate de tip Drugtest. Din cunoștințele mele, încă sunt insuficiente aceste aparate. Cred că fiecare agent de poliție de la serviciul rutier care acționează în trafic ar trebui să dețină și să folosească aceste aparate de testare chiar și când nu prezintă suspiciuni sau indicii. În scop preventiv. Noi, comunitatea, când avem cunoștință că cineva a consumat, ar trebui să reacționăm și să luăm toate măsurile necesare pentru ca acea persoană să nu se urce la volan. Majoritatea consumatorilor se droghează într-un mediu social. În rare excepții un consumator de marijuana sau de cocaină va consuma singur acasă. De aceea, în majoritatea situațiilor, cel puțin o altă persoană era de față și știa acest fapt grav”, explică psihologul clinician Mihai Copăceanu pentru „Adevărul”.  

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite