Energia a pierdut în prelungiri cu Asesoft, după un meci dramatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Energia a pierdut un nou meci pe teren propriu pe final, la fel cum s-a întâmplat şi cu CSU Craiova. Baschetbaliştii echipei gorjene au dat dovadă de lipsă de concentrare şi au făcut greşeli capitale.

Gorjenii au avut un prim sfert senzaţional. Campionii de la Asesoft nu au existat pe teren. Cu trei minute înainte de final, Energia conducea cu 21-10, după ce Milosevic înscrie un coş cu fault, iar diferenţa urma să crească. Watson marchează o aruncarea de 3 puncte şi scorul ajunge la 24-10. Karpelesz duce scorul la 26-10, după o pătrundere, dar Asesoft reduce din diferenţă prin două aruncări libere reuşite, iar prima repriză se încheie cu 26-12. Apărarea a fost din nou la înălţime. 

Repriză diametral opusă 

Cele două echipe ratează mai multe atacuri. Energia reuşeşte să marcheze primele puncte abia după două minute şi jumătate. Asesoft reduce diferenţa la 10 puncte, 32-22 şi continuă să se apropie de echipa gazdă. Scorul ajunge la 34-28 după un coş de 3 puncte marcat de Asesoft, dar Energia înscrie prin Vasile Ştefan. Repriza a doua se încheie al o diferenţă de numai două puncte, 38-36. 

La începutul celui de-al treilea sfert, Troupe comite a patra greşeală personală şi este înlocuit. Pierdere grea pentru Energia. Cu toate acestea, Energia se reuşeşte să controleze această situaţie dificilă. Burlacu reuşeşte o aruncare de 3 puncte şi scorul devine 60-52. Kremen duce scorul la 63-52 printr-o aruncare de de trei puncte reuşită. 

Lipsă de concentrare pe final 

Energia ratează mult în atac, iar Asesoft reuşeşte să se apropie la 8 puncte, 69-61, printr-o aruncare de 3 puncte reuşită de Brown. Echipa oaspete reuşeşete să se apropie la numai un punct cu 24 de secunde înainte de finalul reprizei. Cu toate acestea, Energia are victoria în mână, pentru că un atac dus până la limita timpului, finalizat chiar fără coş, ar fi pus echipa campioană în situaţia de a avea doar câteva secunde la dispoziţie pe atac. Din păcate, Darby repune greşit de la margine, chiar la un adversar, iar Labovici marchează o aruncare de 3 puncte şi aduce un avantaj de două puncte echipei sale. Darby îşi răscumpără în mică parte vina şi aduce două puncte Energiei prin două lovituri de pedeapsă înscrise şi egalează, 72-72. 

Asesoft este echipa mai proaspătă în prelungiri şi reuşeşte să marcheze un coş de 3 puncte prin Brown. În schimb, Energia nu se regăseşte şi ratează foarte mult. Meciul se încheie cu 76 la 79. Încă o dată, Energia a dat dovadă că nu este capabilă să se concentreze pe finalul meciurilor, la fel cum s-a întâmplat şi în partida cu CSU Craiova. 

Ciurel a dat vina pe arbitraj

Laurenţiu Ciurel, managerul CE Oltenia, principalul finanţator, a acuzat arbitrajul pentru meciul pierdut, însă greşelile şi lipsa de concentrare din final au dus la înregistrarea rezultatului. 

Antonis Constantinides, antrenorul Energiei, a spus că scorul nu a fost gestionat bine şi nu a comentat arbitrajul: „Din punctul meu de vedere nu am ce discuta despre arbitraj, pentru că eu sunt antrenor, iar acest lucru trebuie să îl facă managementul clubului. Am pierdut pentru a doua oară în acest sezon pe terenul nostru. Nu am gestionat aşa cum trebuie scorul de pe tabelă, în special în prima repriză şi mai ales când am fost la 16 puncte distanţă şi cel mai important în ultimul sfert când am avut 11 puncte avans. Este o parte a jocului pe care trebuie să o lucrăm foarte mult.Trebuie să jucăm mult mai înţelept în acele momente cruciale când avem avantaj pe tabelă. Din păcate în aceste momente jucăm din instinct şi nu cu mintea. Sunt un pic dezamăgit pentru meciul de azi, pentru că la meciul de Supercupă ne-am temut puţin de ei, dar azi am arătat că putem juca de la egal la egal cu o echipă de calibrul Asesoftului. Felicit Asesoftul pentru meciul de azi şi pentru parcursul din Euro Cup şi cred că acest meci a fost unul dintre cele mai bune din cele şase etape scurse până acum. Dacă nu pierdeam un meci în ultima secundă, cel cu Craiova, şi azi, în over-time, cu Asesoft, alta era situaţia. O eventuală victorie azi ne-ar fi pus într-o altă postură, dar nu mai avem timp de regrete şi trebuie să ne gândim doar la meciul de marţi cu Kormend. Sunt optimist şi bucuros în privinţa jucătorilor, pentru că în acest moment, în orice competiţie jucăm, arătăm că jucăm un baschet foarte bun“.

Watson, nevoit să joace tot meciul

Antrenorul Energiei a spus că şi Watson nu a fost la un nivel ridicat pentru că a fost6 nevoit să joace tot meciul: „Se întâmplă şi astfel de lucruri, pentru că se va mai întâmpla de multe ori ca să fii la conducere împotriva unor echipa ca Asesoft sau alte echipe din campionatul românesc. Trebuie să găsim o modalitate să gestionăm mai bine aceste situaţii când conducem pe tabelă. Trebuie să înţelegem că nu este uşor pentru o echipă să joace 45 de minute cu un singur point-guard. Am avut până acum accidentările lui Darby, Porter şi Aktaş, iar la acest meci am avut o problemă şi mai mare după accidentarea lui Dani Tudosă. Nu putem gestiona o situaţie cu două meciuri pe săptămână cu un singur point-guard, dar trebuie să găsim soluţia în interiorul echipei, pentru a-l putea odihni pe Watson în timpul meciului. După 35 de minute de joc în această seară Watson nu mai putea respira, iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care am irosit multe ocazii de a înscrie. A presat 45 de minute, a fost presat de adversari, a trebuit să organizeze jocul şi să marcheze şi nu este foarte uşor. Trebuie să găsim soluţii pentru a-i da câteva momente de respiro. Este adevărat că nici Turner nu a evoluat aşa cum ne aşteptam, dar trebuie să fim sinceri şi să vedem că a avut în faţă doi dintre cei mai buni apărători din Ligă pe poziţia lui. Nu a oferit soluţii în ofensivă împotriva lui Lee şi a lui Cooper. Nu ne-a ajutat foarte mult în atac, dar în apărare a fost destul de activ. Nu este vorba de condiţie fizică, între echipele din Ligă avem poate cea mai bună condiţie fizică. Facem o apărarea pe tot terenul, cu un presing foarte bun.”

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite