Elevii din clasele I şi a II-a au primit manuale tradiţionale expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii din clasele I şi a II-a au primit manuale expirate
Elevii din clasele I şi a II-a au primit manuale expirate

Elevii din clasele a I şi a II-a de la Şcoala generală „Pompiliu Marcea“ din municipiul Târgu Jiu au primit în prima zi de şcoală manuale, deşi acestea nu sunt mai sunt valabile.

Constantin Ţuculina, în vârstă de 59 de anul, este un învăţător cu o experienţă îndelungată, dar, până acum nu a mai întâlnit o asemenea situaţie: „S-a trecut la o predare integrată şi era absolut necesar nevoie de manuale noi. Să sperăm că manualele promise pentru luna octombrie vor satisface nevoile pentru noua orientare. Nu am mai întâlnit o situaţie asemănătoare, pentru că manualele erau transmisibile şi satisfăceau predarea tradiţională. Acum este o situaţie cu caracter reformist şi probabil că a fost nevoie şi de timp pentru a se lua decizii optime“.

Învăţătorul nu ştie cum vor fi noile manuale: „Nu am idee cum vor fi manualele. Ştiu că una din componentele cheie se referă la formarea  în vederea abordării tehnologiei IT“.

Constantin Ţuculina

Manualele tradiţionale nu mai corespund cu programa

Andreea Lucia Creţan, profesor învăţământ primar, spune că şcolarii au primit manuale în prima zi de şcoală, dar acestea nu sunt adecvate programei: „Elevii din clasele I şi a II-a au primit manuale tradiţionale, dar nu sunt adecvate cu programa şcolară.

Lucia Creţan

Situaţia este, oarecum, mai dificilă, dar cursurile de formare pe care le-am parcurs ne-au ajutat până acum. Ne vom folosi ca text suport de aceste manuale“. 

Profesionalismul cadrelor didactice suplineşte lipsa manualelor

Rozica Pătrăşcoiu, director al Şcolii generale „Gheorghe Tătărăscu“ a precizat că problema lipsei manualelor va fi suplinită de profesionalismul cadrelor didactice: „Avem încredere că lucrurile se vor rezolva. Licitaţiile sunt cele care îngreunează procesul. Învăţătorii sunt profesionişti şi, în mod sigur, vor şti să lucreze cu copiii până când vor apărea şi manualele mult disputate. Există programa şcolară, după care se va lucra. Nu a mai existat o asemenea situaţie pentru că nu au existat până acum manuale digitale“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite