Dosarul primarilor acuzaţi de corupţie se apropie de finalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul penal în care mai mulţi foşti şi actuali primari, precum şi ex administratorul oraşului Rovinari, sunt urmăriţi penal pentru că ar fi primit mită de la una dintre cele mai importante firme din Gorj în schimbul unor lucrări acordate în mod preferenţial se apropie de final.

„În cel mai scurt timp vor fi făcute propuneri corespunzătoare“

Michaela Teodorescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, a spus că cercetările în acest caz se apropie de final:

„Se lucrează în acest dosar şi în cel mai scurt timp vor fi făcute propuneri corespunzătoare. Dosarul este în lucru la procurorul de caz. Cauza este mai complexă având în vedere numărul de persoane implicate”.

Podaru şi doi inculpaţi nu mai ocupă funcţiile deţinute 

O serie de inculpaţi care ocupau funcţii de conducere în cadrul mai multor primării şi-au pierdut această calitate. Este vorba de primarul localităţii Negomir, Ion Gruescu, care este acum consilier judeţean, şi Ştefan Lupu, care a pierdut la alegeri postul de primar. De asemenea, Constantin Podaru nu mai ocupă funcţia de administrator public al oraşului Rovinari, dedicându-se afacerilor.

Dare şi luare de mită

Printre acuzaţiile aduse inculpaţilor se numără şi cele de de dare şi luare de mită. „Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcţiile pe care le ocupă, ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii, precum şi pentru efectuarea de plăţi pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăţi comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii”, s-a menţionat într-un comunicat al Polţiei Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite