Directorul Teatrului „Elvira Godeanu” este cercetat penal pentru conflict de interese

0
0

Marian Negrescu, directorul Teatrului Elvira Godeanu din Târgu-Jiu a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu pentru conflict de interese.

Potrivit ANI, directorul Negrescu, în perioada 2008 – 2013, a încheiat cu teatrul un număr de 42 contracte de colaborare pentru activităţi şi prestaţii artistice, atât în calitate de director / manager al teatrului, cât şi în calitate de colaborator, contracte în urma cărora a obţinut un folos patrimonial în sumă de 466.128 Lei. 

Marian Negrescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată  a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]. Persoana […] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, scrie în comunicatul ANI.

Agenţia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu privire la posibila săvârşire de către Negrescu a infracţiunii de conflict de interese.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite