Destinul primului baron al României. Mischie a devenit, dintr-un lider care bătea cu pumnul în masă în faţa oricui, un pensionar cu probleme de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Mischie are vârsta de 71 de ani şi se află acum la pensie. A fost primul personaj politic din România care a primit titulatura de „baron“, ca urmare a exceselor de putere şi a corupţiei pentru care a fost şi condamnat.

În vara anului trecut, Nicolae Mischie a suferit un accident vascular-cerebral. S-a aflat  în stare gravă, dar şi-a revenit în totalitate şi nu a rămas cu vreo disfuncţie a organismului. 

Detronat de Ponta 

Mischie şi-a început cariera profesională ca învăţător, iar apoi, după absolvirea studiilor superioare a activat ca profesor de istorie. După evenimentele din 1989 a fost ales deputat în Parlamentul României, iar în anul 1996 a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi, concomitent a activat ca profesor universitar în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu, la înfiinţarea căreia şi-a adus contribuţia. În anul 2004, a fost exclus din PSD, un rol important pentru această decizie avându-l Victor Ponta. 

A efectuat un an şi două luni de închisoare dintr-o condamnare de patru ani

În perioada în care a ocupat funcţii publice, averea primului baron al ţării a Mischie a suferit mai multe condamnări penale, majoritatea cu suspendarea. Pedeapsa care l-a băgat la puşcărie a fost luată de instanţa supremă în primăvara anului 2013, după opt ani de procese. Mischie a fost găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită şi a fost condamnat la patru ani de închsoare. Dosarul penal a fost întocmit de DNA, în urma unui autodenunţ al omului de afaceri Clement Mocanu. Nicolae Mischie a fost eliberat condiţionat în primăvara anului anul 2014, pedeapsa fiind redusă semnificativ din cauza vârstei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite